torstai 1. elokuuta 2013

Pikkusen tempasin

Kisojen läheisyys saa tekemään ihmeellisiä asioita. Uskon, että yleensä olen aika kiltti valmennettava. Teen mitä paperiin on kirjoitettu, ymmärrän ettei kannata tehdä nopeemmilla tahdeilla, isommilla painoilla tai pidempiä sarjoja kuin valmentaja on määrännyt vaikka tuntuisikin että pystyy. Varsinkin kun on ollut olkapää- ja ranneongelmia niin tiedän, että hiljaa kiiruhtaminen on kestävämpi tapa treenata. Vaikka lihakset tai kunto kestäisikin, täytyy antaa esimerkiksi nivelille tarpeeksi aikaa totuttautua uusiin ärsykkeisiin.

Hyvinkään tempauskisoihin on nyt reilu kolme viikkoa aikaa ja tilanne sillä tavalla poikkeuksellinen, että en ole tempaissut kuutta minuuttia pidempiä sarjoja kisapainollani (12kg). Heinäkuun alussa kokeilin paljonko menee ja reilu kuusi minuuttia meni ja 92 toistoa. Tässä välissä kuuden minuutin sarjatkin on välillä tuntuneet niin raskailta, että on vähän mietityttänyt toi kisasuoritus. Kuitenkin haluaisi, että se suoritus olisi lähempänä kymmentä kuin viittä minuuttia.

Nyt treeniin oli kirjoitettu ekaksi sarjaksi kuuden minuutin tempaus ja oli pakko vähän pidentää sarjaa ja tiukentaa tahtia. Eli kokeilla mitä nyt menee. Ilmeisesti kolme viikkoa ennen kisoja ei varsinaisesti ole tarkoitus kokeilla enkkoja, mutta oman pään kannalta tää oli silti hyvä juttu. Kokeilin ekan kerran 12-kiloiseen mankkua ja niinhän siinä meni 8 minuuttia ja 130 (!!!) toistoa. Voi että olin iloinen. Tuo kehitys on ihan vaan tekniikan kehittymisen ansiota. Kahvan puristaminen syö niin paljon otetta ja nyt olen siinä hyvin kehittynyt.

Tunnustin kyllä heti valmentajalle, että näin tuli tehtyä. Nyt on huomattavasti kivempi lähteä kisoihin, kun on yksi pidempi suoritus alla.

Tänään oli sitten taas välipäivän vuoro ja vihdoin olen saanut kehonhuoltoprojektin käyntiin. Tiistaina oli hieronta ja tänään joogasin 35 minuuttia. Teki kyllä kropalle niin hyvää (vaikka olikin kankeeta ja raskasta) ja nyt aionkin tsempata tuolla kehonhuolto puolella oikein tosissani.

On tosi hyvä mieli nyt ja kelpaa lähteä pesiskentälle kirjurin hommiin. Tiistaina oli kesän eka kirjurointi ja kyllä jännitti, että miten menee. Oli välillä vähän sekaviakin tilanteita, mutta ihan kunnialla selvisin. Onneksi oli apulaisia kirjuroimassa niin ihan hyvin meni. Ja Virkkalan naiset voitti ja ilmeisesti siirtyivät sarjataulukossa toiseksi! Ihan huippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti