torstai 9. heinäkuuta 2015

Pieni lomareissu ihanaan Helsinkiin ja vähän luksusta

Tehtiin viime viikolla miehen ja vauvan kanssa pieni minilomareissu Helsinkiin. Mä vein siis miehen yllätyksenä hotelliin ja syömään. Helsinki on niin ihana kaupunki! Ja kesällä vielä ihanampi. Meidän irtioton ajaksi sattui vielä ne pari kesän superlämmintä päivääkin. Lisääkin voisi kyllä lämpimiä päiviä tulla.

Taas tulee paljon kuvia :)




Ollaan yövytty reissuillamme aika usein Scandicissa koska mulla on Scandic-kortti ja tykkään muutenkin noista hotelleista. Tällä kertaa halusin kuitenkin jotain muuta ja päädyin Sokos Hotel Torniin Yrjönkadulla. Varasin vielä vähän erikoisemman huoneen josta oli näkymät Helsingin kattojen ylle!



Aika siistit näkymät vai mitä? Huoneen nimi oli Solo Up Queen with view.



Tämä kuva on lainattu hotellin sivuilta. Toi suihku oli hauska lasikoppi. 
Sieltä sai sitten iltasuihkussa ihailla Helsingin kattoja :) Vessa on myös siinä vieressä. 
Meinattiin miehen kanssa, että ei ehkä ihan ensitreffien huone, heh heh.






Tuolla kasi-kerroksessa me oltiin.



Hotelli Tornissa on myös näköalabaari ylimmässä kerroksessa. 
Käytiin siellä päiväkahveilla ja ihastelemassa maisemia. 



Maisemia voi katsella joka suuntaan ja bongata tuttuja paikkoja.



Vauvakin pääsi mukaan <3 Mun suosikkimiehet!
Vauva sai heti hotelliin kirjautuessa respasta helistimen muistoksi. Muutenkin täytyy kehua hotellin henkilökuntaa, oli mukavaa ja iloista porukkaa respassa ja aamiaisella!




Tehtiin me reissussa muutakin kuin pötköteltiin huoneessa ja ihailtiin maisemia. Olin varannut meille pöydän ravintola Farangista Ainonkadulta. Farang on yksi Tomi Björckin ravintoloista (mun sisarusten kanssa oltiin testaamassa Boulevard Social joku aika sitten) ja keskittynyt Kaakkois-Aasialaiseen ruokaan.


Alkudrinkit ruokalistaa tutkiessa. 
Oli muuten loistava drinkkilista ja suurimman osan sai myös alkoholittomina. 
Meidän drinkit Lady Boi ja Ping Pong oli mielettömän hyvät ja virkistävät!


Olin jo valmiiksi katsellut ruokalistaa ja ajatellut että tasting menu varmaan otettaisiin. Mies oli onneksi samoilla linjoilla. Syötiin Ratchanaburi menu ja se sisälsi seuraavat ruokalajit:

VIHERSIMPUKKA `TOM YAM´
äyriäis-vinaigrette, merileväkaviaaria, korianteria, sitruunaruohoa
CHA PLU-LEHTEÄ JA GRILLATTUA FARANGIN MAKKARAA
palmusokeri-maapähkinädressing
GRILLATTUA MUSTEKALAA, KAFFIRLIMELLÄ MARINOITUA LOHTA
grillattua mustekalaa, paahdettua lohta, punainen `nahm jim´dressing, paahdettu chilirelissi, minttua, thaibasilikaa
KOOKOS-KARAMELLIPOSSUA
rapeaksi paistettua possua, paahdettu kookosdressing, chiliä, korianteria
KAMPASIMPUKKAA KUORESSAAN JA MAAPÄHKINÄÄ
paistettua kampasimpukkaa, pähkinäistä kastiketta, sitruunaruohoa, merileväkaviaaria
MORNING GLORY, RAPEAA `SUOLA&PIPPURI´ TOFUA
vesikrassia, paksoita, rapeakuoriseksi paistettua silkentofua
PHAENANG CURRYA, HAUDUTETTUA BLACK ANGUS-HÄRKÄÄ
pähkinäistä phaenang currya, paahdettua kookosta, grillattua salottisipulia, pikkelöityä inkivääriä, maapähkinää
THAI JASMIINIRIISIÄ
`HOLA HOLA 16´
thaityyliin marinoituja hedelmiä, sokerihernettä, vanilja-kookoskermalientä, veriappelsiinisorbettia
`MANDARIN MACAO´
manteli-karamellikakku, maitosuklaakreemiä, palmusokerimarenkia, mandariinisorbettia


Ruuista ei valitettavasti ole nyt muita kuvia kuin tämä yksi. Osan ehdin syödä ennen kuvan ottamista ja osan aikana vauva vaati vähän enemmän mun huomiota. Onneksi valinta osui juuri Farangiin, jossa veistä ei tarvinnut syömiseen lainkaan. Onnistui siis yhdellä kädellä (kun vauva oli sylissä) syöminen oikein mainiosti. Lihat oli kyllä niin mureita, että leikkaantuivat melkein ajatuksen voimalla!

Miehen suosikkeja olivat possu ja härkä ja mun merenelävät ja tofu (varsinkin annoksen kastike, voi nam!). Ja jälkkärit oli superhyviä molempien mielestä :)

Olipa todella hyvää ruokaa! Ja vauvan kanssa meillä meni tosi hyvin vaikka hän suurimman osan ajasta olikin hereillä.



Tässä vielä nukutaan.

Ravintolan jälkeen tehtiin pieni kävelylenkki Helsingissä ja sitten mentiin hotelliin katselemaan telkkaria :) On kivaa vaan olla kahdestaan (+vauva) välillä. Meillä kun näitä lapsia on niin paljon, että aina on kotona joku, niin on kiva välillä paeta paikalta.

Hotellissa nukuttikin hyvin. Huoneessa oli oikein tyynylajitelma molemmille, että löytyi sopivan korkuinen varmasti. Aamiaiseltakin on vain yksi kuva, vaikka söin kyllä aika reippaan aamupalan. 



Aamupalan jälkeen lähdettiin "käväisemään" Stadiumissa. Piti vain hakea molemmille lippikset, mutta lähdettiin sieltä jättisäkin kanssa. Oli alet, mutta kyllä sieltä muutakin kuin aletuotteita mukaan tarttui. Molemmille onneksi löytyi ne lippikset joita lähdettiin etsimään, mutta sen lisäksi molemmille aurinkolasit ja kompressiosukat, miehelle urheilutrikoot ja tuulihousut ja vauvalle ulkohaalari ja collarit (jotka on sopivia ehkä vuoden päästä syksyllä) alesta. Lisäksi ostettiin jättikokoinen sateenvarjo, jota voisi käyttää vauvan kanssa myös aurinkovarjona (jos aurinko paistaisi) ja mulle uuteen puhelimeen kotelo.

Noi urheiluliikkeet on kyllä pahoja paikkoja, aina löytyy vaikka mitä tarpeellista!

Shoppailun jälkeen mentiin bussille vastaan mun esikoista ja hänen kahta kaveriaan ja napattiin mun pienempi tyttö sukulaistensa luota kyytiin ja mentiin Lintsille. Siellä vietettiinkin ihan koko päivä. Kertaalleen käytiin laittamassa parkkimittariinkin lisää rahaa, kun isot tytöt pyysivät lisäaikaa.






Oli kyllä mukava reissu! Nyt sitten kaiken syömisen ja herkuttelun jälkeen päätettiin ottaa vähän tiukempi linja noiden syömisten suhteen. Ei tarviis kesälläkään ihan överiksi vetää ruokailuja. Tulossa on myös treenijuttuja, eli ihan perheblogiksi ei olla vielä muututtu!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti