tiistai 15. huhtikuuta 2014

Flunssa - uhka vai mahdollisuus?

Viime viikolla iski flunssa ja aluksi olin ihan romuna siitä, että suorituskyky ei ole optimaalinen. Olo oli oikeesti muutaman päivän ajan ihan P#¤&a ja ketutti. Mietin synkkänä, että miksi olen flunssaillut viimeisen vajaan vuoden aikana näin paljon. Aikaisemmin en ollut kipeä oikeastaan koskaan ja nyt tuntuu, että koko ajan.
 
Flunssassa onkin hyvä tilaisuus mietiskellä syntyjä syviä ja ymmärsin, että stressiä ja tekemistä on ollut vaan liikaa, enkä ole ehtinyt kunnolla lepäämään ja palautumaan. Aikaisemmin vietin ainakin kerran viikossa todellisen laiskottelupäivän. Lauantaisin kävin kyllä yleensä aamupäivällä treenaamassa, mutta sen jälkeen rötväiltiin koko loppupäivä. Syötiin hyvin ja katseltiin ohjelmia tai leffoja tai lueskeltiin. Kaipaan sitä! Ei aina tarvii olla tehokas :)
 
Flunssassa on tietty kurja olla, mutta sainpa ainakin levättyä. Nukuin pari päivää melkein koko ajan. Välillä nousin vähän syömään ja luin kunnes taas simahdin. Vähän käytin kyllä aikaa hyödyksikin. Olen tekemässä uutta ravintovalmennus-pohjaa ja sitä varten on pari kirjaa luvussa.
 

Teemu Ollikainen - Syö mitä mielesi tekee
Keski-Rahkonen, Meskanen, Nalbantoglu - Irti ahminnasta
Kristian Ekström - Simply Well
Pääsiäisenä on tavoitteena saada kirjat luettua loppuun.
 
 
Lauantaina olo oli jo kohentunut, mutta treenaamaan ei silti vielä ollut asiaa. Lähdettiin sitten kuopuksen baletin jälkeen miehen suvun mökille Hankoon viisikon kanssa. Syötiin hyvin ja ulkoiltiin mökin pihassa ja läheisessä rannassa.
 
Kotimatkalla poikettiin vielä Högholmenin luontopolulla. Ihana reitti ja juuri sopivan pituinen, että kaikki jaksoivat kävellä ja kiinnostua :)Högholmen Täktomissa Hangossa.
 
 
 
 
Viisikko retkeilee.
 
Luontopolulla oli tosi hyvät tietoisku-kyltit. Asiat oli kerrottu niin, että lapsetkin kiinnostuivat. Opasteissa kerrottiin mm. hiekan (entinen merenpohja) päälle rakentuvan uuden kasvillisuuden herkkyydestä ja kehotettiin pysymään polulla. Tämä herätti lasten keskuudessa tiukkaa keskustelua ja vähän hätäännystäkin siitä onko sillä polulla riittävästi pysytty :)
 
 
 
Huolta herätti myös se käyvätkö hiekalla elelevät leijona-muurahaiset mahdollisesti pitkospuilta harhautuneet äidin kimppuun... Selvisin säikähdyksellä tällä kertaa :)


 
Vuoren valloittaja.
 
Metsän siimeksessä oli sopivan lämmin, mutta aukealla ja kalliolla oli tosi navakka tuuli!
Mutta vitsi, mitkä maisemat!
 
 
Sunnuntaina sitten matkaan lähti neljä pientä virpojaa ja meilläkin kävi useampi pikkunoita. Saalis oli aikamoinen. Hyvät pääsiäisherkut viisikolle!


Sunnuntai-iltana sitten treenattiin taas Kirkkokadun voimailutilassa kahvakuulan nostamista. Alkuun tsekattiin vähän tempauksen tekniikkaa ja varsinkin yläasentoa, kun vihdoin saatiin saliin pieni peili asennon varmistamista varten.

Loppuun tehtiin levytanko-tabata.

5 x 20 s työtä ja 10 s lepoa liikkeinä:
takakyykky
pystypunnerrus
etukyykky
pystysoutu.

Tänään reidet kiittää kyykkäämisestä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti