tiistai 20. tammikuuta 2015

Kinuskikissan pienet ja suuret fanit ja puolimaraton tavoitteita

Meillä oli oikein perheaika viikonloppu viime viikonloppuna. Lauantaina oli Lohjan alueen lapsilla koulupäivä ja mun lasten koulussa sitä vietettiin kodin ja koulun päivänä, eli lapset perheineen lähti Kisakallioon ja sieltä Karnaistenkorpeen luontopolulle retkeilemään. Ollaan oltu useasti tuolla kesällä retkeilemässä, kerran jopa esikoisen kanssa pyöräiltiin sinne ja majoituttiin laavulla, mutta nyt oltiin ekaa kertaa luontopolulla talvella.

Aikas liukasta oli, mutta muuten mukavaa. Retki meni tosi hyvin ottaen huomioon, että porukkaa oli tosi paljon. Meillä oli eväänä kuumaa mehua, täytettyjä sänpylöitä, grahamlihapiirakoita (ihanasti pysyivät lämpimänä joskus aikaa sitten hankitussa tupperin termospadassa) sekä tietysti makkaraa, joka jäi kyllä tällä kertaa paistamatta.

Retkeilyn jälkeen illalla vietettiin perheaikaa 1000 palan palapelin kanssa. Ja niinhän siinä lopulta kävi, että lapset yksi toisensa jälkeen häippäsivät omiin puuhiinsa ja me miehen kanssa jäätiin palapelin kasaajiksi :) Koukuttavaa hommaa.


Lapset loivat tunnelmaa lauantai-iltaan.
 

Sunnuntaina meillä vietettiin miehen tyttären 7-vuotis juhlia. Mun esikoinen sai joululahjaksi Kinuskikissan helpot suosikit leivontakirjan sekä leivontavälineitä. Toi kirja on aivan ihana!


Kinuskikissan helpot suosikit
Kirjaa voi tilata esim. täältä.
 
Jo pelkästään visuaalisesti kirja on syötävän hyvännäköinen. Ja kerrankin kunnollisia, hienoja reseptejä, mutta kuitenkin niin helppoja, että 12-vuotias ihan pienellä aikuisen sivusta neuvomalla pärjää keittiössä mainiosti. Meillä neuvominen on lähinnä, että jos kuuluu vaahdottaa niin otetaanko sähkövatkain vai vispilä ja mitä tarkoittaa voin ja jauhojen nyppiminen.
 
Listalla oli Pinjatakakku, Popparikakun ohjeella tehdyt pikku herkut muffinivuoissa sekä suolainen ranskalainen piirakka (juusto, pekoni, munapiiras).
 
 Popcorn-vuuat. Popparikakun kuva on tuossa kirjan kannessa.
Melko makeita, mutta lapsille ainakin maistui!Mies bongasi Kaverille kans nettikaupan ja sieltä tällaisen väritettävän pöytäliinan. Oli ihan huippuhauska. Lapset saivat herkuttelun lomassa piirrellä pöytäliinaan ja tehtiinpä siihen maanantai-iltana erilaisia matikan laskujakin, kun esikoinen harjoitteli matikan kokeeseen. Täytyy sanoa sivuhuomautuksena, että hirveen vaikeeta on kutosluokkalaisten matikka!
 

 
Pinjata-kakku. Ideana oli, että kakun sisältä löytyy karkkiyllätys.
Tämäkin oli tosi hauska idea ja hyvänmakuinen kakku! Suolaisesta piirakasta ei ollutkaan yhtään kuvaa, mutta hyvää oli sekin.
 
Tuossa Kinuskikissan helpot suosikit kirjassa on siis makeiden juttujen lisäksi myös leipäohjeita, suolaisia piiraita ja jopa  pyörösten (kukkosten) ja karjalan piirakoiden ohje. Varmasti niitä koitetaan seuraavaksi. Suosittelen!
 
Ja synttäreiden jälkeen tietysti treenattiin. Ohjelmassa oli 15 minuutin kahvakuulatriathlon vapailla kädenvaihdoilla. Tehtiin siis (tai treenaajat teki) 5 min työntö, 5 min tempaus ja 5 min rinnalleveto työntö setti ja kaikki putkeen. Nyt on selvästi tällainen puolimaraton-buumi meidän treeneissä. Mies tähtää Maraton cuppiin ja eka osakilpailu olisi Liftareiden järjestämänä huhtikuun alussa. Toinen osakilpailu jossakin kesäkuun ja marraskuun välissä ja viimeinen sitten joulukuussa Tanskassa. Mä en taida ehtiä mahani kanssa tuohon ekaan osakilpailuun, mutta toinen osakilpailu on jo mullekin ihan mahdollinen vauvan syntymän jälkeen. Ihan huippua! Meidän treeniporukasta pari muutakin taitaa osallistua tähän. Tosi kivaa kun kymmenen minuutin kisanostojen rinnalle on tulossa muitakin vaihtoehtoja :) Ainahan voi nostaa myös 30 min :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti