perjantai 3. tammikuuta 2014

Vatsa

Joulun pyhien  aikaan sain yhden kirjankin luettua loppuun saakka. Kirja oli viimeisin hankinta ja meni ohi muiden keskeneräisten opusten. Kirja on nimeltään Treenaa terve ja timmi VATSA (Riku Aalto, Lasse Seppänen, Ari-Pekka Lindberg).Vatsa on "Keho kuntoon" sarjan ensimmäinen osa ja juuri julkaistu, seuraavat osat sitten täydentävät ihmiskehoa vatsan ympärillä :) Kirjoittajista A-P Lindberg oli meidän PT-kurssilla opettamassa anatomiaa ja mikäli olet selkäongelmainen tai muuten vaan selän hyvinvoinnista kiinnostunut (kukapa ei olisi?) käypä tsekkaamassa YouTubesta tai Trainer4Youn nettisivuilta Arin Selkäsunnuntai videosarja.


Mutta palataanpa siihen vatsaan. Kirja on tosi kattava tietokirja vatsalihaksista ja niiden treenaamisesta. Kirjassa käsitellään vatsalihasten anatomiaa sekä toimintaa ja se sisältää kattavan liikepankin vatsalihasten monipuoliseen ja tehokkaaseen treenaamiseen. Liikepankista löytyi aika lailla uudenlaisia vatsalihasliikkeitä. Vatsalihasten treenaaminen lukuisilla pienen liikeradan rutistuksilla saa lentää romukoppaan näiden liikkeiden tieltä.

PT-asiakkaiden kanssa ollaan jo kokeiltu osaa liikkeistä ja tehokkaita ovat :) Jumppapallo on siis ollut kovassa käytössä.

Kirjassa käsitellään vatsaa poikkeuksellisen usealta kannalta. Huomioon on otettu laihduttajien ja lihaksen kasvattajien lisäksi myös raskaana olevat ja synnyttäneet. Vatsaa hellivään ja läskiä sulattavaan ruokavalioon on myös pureuduttu kiitettävästi.


Kaikkinensa oikein oiva tietoteos niin treenaajalle kuin liikunnan parissa työskentelevällekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti