lauantai 29. marraskuuta 2014

Viidenkympin mielenrauha

Jos fyysisesti raskaana olo on ollutkin tähän saakka aika helppoa, kun en pahemmin kärsinyt aamupahoinvoinnistakaan, on henkisellä puolella ollut kaikenlaisia huolia. Alkuun, kun vasta suunniteltiin raskautta mietitytti tietysti mun ikä. Pelkäsin, että olisi jotenkin tosi raskasta verrattuna tyttöjen odotukseen (tytöt on nyt 7 ja 12 v). Toisin kuitenkin kävi, eli hyvin on mennyt tähän saakka.

Aikaisemmissa raskauksissa muistelen, että huoli vauvan hyvinvoinnista helpotti heti 12 viikon jälkeen. En jotenkin kai osannut edes pelätä, että sen jälkeen voisi käydä jotakin. Tällä kertaa huomaan olevani huomattavasti huolestuneempi kaikesta.

Yhtenä aamuna tuli hieman veristä vuotoa ja säikähdin ihan hirveästi että nyt on joku pielessä. Vaikka tiedän ihan täysin, että esimerkiksi liikunnalla ei saa itselleen keskenmenoa aiheutettua, niin silloin kyllä pelkäsin, että edellisen illan kovat treenit olisi aikaansaaneet jotakin ikävää.

Kun vauvan liikkeet alkoivat tuntua joskus viikolla 16 helpotti huoli aika paljon. Muutamana päivänä viime viikolla vauva liikuskeli tosi paljon, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Eilen totesin, että en ollut tuntenut yhtään vauvan liikkeitä koko päivänä, enkä ollut torstaistakaan varma. Yritettiin miehen kanssa "herätellä" vauvaa hytkyttelemällä ja painelemalla vatsaa, eikä tapahtunut mitään.

Tänä aamuna huoli oli jo aika iso, joten eikun googlettelemaan mistä saisi lauantai aamuna dopplerin hankittua sydänäänien kuuntelemiseen. Lohjalla oleva lastentarvikeliike on lopettelemassa ja ainakaan netin perusteella valikoimassa ei ole dopplereita. Mies kuitenkin sitkeänä sissinä löysi Kiddex-nimisen liikkeen joka on muuttanut Lohjalle. En ole paikasta koskaan kuullutkaan. Valitettavasti liike ei ole lauantaisin auki. Mutta mikä tuuri meillä kävikään, kun Plastexin tiloissa oli juuri tänään outlet-myyjäiset ja Kiddex oli siellä myyjänä! Dopplereita heillä ei ollut outletissä myynnissä, mutta ystävällinen myyjä kävi sellaisen myymälästä erikseen hakemassa meille! Saatiin vielä tarjoushintaan 50€!


Unborn Heart - fetal doppler
 
Sitten ei kun kotiin kokeilemaan. Mies haki iPadiin UnbornHeart-appsin ja yksi piuha yhdistettiin sekä laitteeseen että iPadiin. Laitteeseen liitettiin myös kuulokkeet. Sitten vaan geeliä vatsalle ja kuuntelemaan. Onneksi pakkauksessa oli kaikki mukana pattereita ja geeliä myöten.
 Pienen etsimisen jälkeen pienen sydämen nopea laukka kuului kuulokkeista. Syketahti näkyi  myös padin näytöllä. Voi sitä helpotuksen määrää <3 Ja isot siskot pääsivät myös kuuntelemaan pienen sydämen sykettä.

Mitä sitten olisin tehnyt, jos sydänääniä ei olisi kuulunut? Ei aavistustakaan. En edes suostunut miettimään sitä etukäteen. Tiesin kuitenkin, että viisikymppiä olisi halpa hinta omasta mielenrauhasta ja onneksi niin kävikin.

Omat huolet tuntuvat siinä mielessä aika oudoilta, että olen yleensä aika cooli tyyppi kaikenlaisten vaivojen suhteen. Menen lääkäriinkin ennemmin liian myöhään kuin turhaan. Enemmänkin tulee katseltua tilannetta pitkään kuin ylireagoitua, mutta syntymättömän vauvan suhteen välillä meinaa paniikki iskeä. Kai se johtuu siitä, kun vauvaa ei vielä näe, niin reagoi kaikkeen voimakkaasti.

Nyt täältä sitten löytyy koti-doppleri, eli jos tarve yllättää niin tulkaa lainaamaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti