perjantai 10. heinäkuuta 2015

Painonnostokurssille!

Joku aika sitten pohdiskelin omia syksyn treenikuvioita ja sainkin seuraavanlaista sähköpostia asian tiimoilta:

"Kyselit kokemuksia Mixtremesportin kursseista, niin itse vaihdoin talvella kuulailun painonnostoon, tai niin siinä  vain lopulta kävi. Aloitin painonnosto kurssilla kyseisellä salilla ja jatkoin muutaman kuukauden jälkeen harrasteryhmään. Nyt muutama kuukausi takana harrasteryhmää ja syksyllä päätin uskaltautua kilparyhmään. Todella asiantuntevaa valmennusta ja Mirva on aivan loistava tyyppi. Voin lämpimästi suositella paikkaa. Ja painonnosto on vain niin mahtavaa."

Päätin sitten tehdä päätöksen pähkäilyn sijaan ja ilmoittauduin Mirvan aikuisten painonnostokurssille. Jee! Se alkaa elokuun alussa ja siihenhän ei ole enää pitkä aika.

Sitä ennen olen nyt aloitellut taas punttitreeniä ohjelman kanssa. Olin vuosina 2012-13 Optimal Performancen Muscle Madness valmennuksessa ja kaivelin nyt vanhat treeniohjelmat esiin. Olin kyllä tuon valmennuksen aikaan ihan huippuvireessä ja tykkäsin silloisesta kondiksesta.

Ihan ekaa treeniohjelmaa (vaihtui neljän viikon välein) en löytänyt. Muistaakseni se oli enemmän rasvanpoltto-ohjelma eli paljon toistoja ja olisi sopinut hyvin aloitukseksi nytkin. Mutta aloitan nyt siis ohjelmasta 2. Muuntelen ohjelmaa sillä lailla, että voin tehdä sen kotona. On niin helppoa treenailla täällä kotona, kun ei tarvitse lähteä mihinkään. Onnistuu siis hyvin vaikka vauvan päikkäreiden aikaan.

Ekassa treenissä oli heti leuanvetoa. No, tällä painolla ei vielä vedetä yhtäkään leukaa, joten eksentrisenä tein. Ja aika paljon vähemmän sarjoja kuin ohjelmassa luki, mutta silti tuntui seuraavina päivinä aika napakasti leveässä selkälihaksessa ja vatsalihaksissa. Mua vähän pelottaa toi meidän leuanvetopaikka. Eksentrisissä kun hypätään tangolle ylös on vähän kuumottavaa jos sieltä tulee rytinällä alas. Tanko on jotenkin aika ohut ja aika lähellä sivuilla on dippitelineet kiinni leuanvetopaikassa. No ehkä mä totun tohon paikkaan ja kun homma lähtee rullaamaan ja voimat kasvaa (ja painokin saisi pudota) niin ei pelota niin paljon.

Näillä mennään nyt siis. Tarkoituksena on tehdä neljä punttia viikossa ja sen lisäksi höntsäilyä pesiksen ja tenniksen parissa, vähän lenkkiä ja kahvakuulaa. Onhan tää selvästi tällaista käymisvaihetta treenien suhteen ihan koko ajan, kaikenlaista tulee tehtyä mutta ei kovin pitkäjänteisesti ja mielenkiinnon kohteetkin muuttuu nopeasti. Mutta ei se haittaa, kyllä ne kuviot selkenee kun sen aika on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti