lauantai 25. huhtikuuta 2015

Äitiysjoogaa

Lainasin kirjastosta jo aikaa sitten Tara Leen ja Mary Attwoodin kirjan Äitiysjooga - Opas raskauteen, synnytykseen ja palautumiseen. En vaan ole saanut ajoiksi kokeilla synnytykseen valmistavia liikkeitä ollenkaan. Olen kyllä lukenut kirjan läpi ja tehnyt joitakin hengitysharjoituksia.Eilen oli tarkoituksena tehdä miehen kanssa kevyt kahvakuulatreeni, mutta olo oli tosi kankea ja lihakset voimattomat joten suunnitelmiin tuli muutos. Lisäksi jo ekoissa heilautuksissa huomasin, että alaselkä oli kipeytynyt päivällisen ulkovaraston siivoamisen takia. Mulla ei ole alaselkä ollut onneksi lainkaan kipeä koko raskauden aikana. Aiemmissa raskauksissa kyllä oli ja se oli tosi ikävää. Kaikissa mahdollisisssa asennoissa sattui. Onneksi nyt olen siltä säästynyt.

Siispä tein pienen joogaharjoituksen kirjan avulla. Tein erilaisia sivutaivutuksia, käsien venytystä nelinkontin, venytystä seinää varten ja käsien heilutusta. Kaikkien näiden tarkoituksena tilan tekeminen vartaloon ja näin olon helpottaminen ison mahan kanssa. Varsinkin kylkitaivutukset tuntuivat tosi hyvältä ja oikein tunsin kuinka pituus kasvoi ja oli helpompi olla.

Lisäksi tein kissa-liikettä ja ristikkäisvenytystä nelinkontin sekä selän pyöristyksiä. Lopuksi tein jumppapallolla paria liikettä, joilla voi sitten synnytyksessä helpottaa oloa.

Kirjassa on omia liikkeitä myös mikäli kärsii raskausvaivoista kuten närästys, iskias, liitoskivut tai rannekanavaoireyhtymä.

Tuntui kyllä tosi hyvältä ja koitan nyt viimeiset päivät skarpata näissä harjoitteissa. Kirjassa on luku myös synnytyksestä palautumiseen, joten sitten viimeistään jooga viikko-ohjelmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti