tiistai 21. huhtikuuta 2015

Loppuraskauden treenit

Raskaus on edennyt siihen vaiheeseen, että laskettu aika on viikon päästä. Olen voinut sinällään tosi hyvin, että ei ole ollut mitään ennakoivia supistuksia eikä paljon muitakaan vaivoja. Ainoa ikävä asia on ollut oikeastaan koko raskauden ajan kestänyt väsymys. Hemoglobiini huitelee siellä sadan pinnassa ja varmasti on yksi osasyy väsymykseen. Mulla on myös aika alhainen verenpaine, joka sinällään on hyvä juttu, mutta aiheuttaa myös huimausta ja outoa oloa.

Toki tässä vaiheessa maha on jo niin iso, että kumartelu ja kyykistely tuottaa vaikeuksia eikä oikeastaan jaksa kovin pitkiä matkoja kävelläkään. Se on kuitenkin ihan huippua, että jonkintasoista kahvakuulatreeniä on pystynyt tekemään koko raskauden ajan. Koko raskauden ajan olen vetänyt kolmet kahvakuulatreenit viikossa asiakkaille ja siinä sivussa saanut itsekin liikuntaa ihan kivasti. Nyt oli parin viikon paussi, kun olin aika tiukassa flunssassa, mutta viime sunnuntaina treeneissä tein itsekin mukana kahden kuulan työntöjä ja rinnallevetoja pienillä painoilla ja vielä tuntui ihan hyvälle.

Muutama viikko sitten vedin kaikissa kolmissa viikkotreeneissä Bring Sally Upin, ihan pelkällä kepillä tosin, mutta kuitenkin. Aika tiukkaa kyykkäämistä tämän tahdissa:


Tossa videolla homma tehdään punnerruksena, mutta me tehtiin siis kyykkynä. Pitää vaan nousta ylös kun laulussa sanotaan Bring Sally Up ja kyykätä alas kun lauletaan Bring Sally down. Helppoa :)

Nyt kovasti odotellaan jo vauvan syntymää ja kieltämättä odotan myös, että pääsee treenaamaan kunnolla. Koitan myös pitää mielessä, että raskausaikana muutokset vartalossa ovat tapahtuneet hitaasti, joten siksi treenaaminen on tuntunut ihan hyvältä ja luonnolliselta. Mutta vauvan syntymä taas muuttaa kroppaa nopeasti ja alkuun varmasti keskivartalo on ihan hukassa, joten alkuun pitää treenailla kevyesti esimerkiksi vaunulenkeillä ja ehkä vähän heilautuksia voisi tehdä kevyellä kuulalla ja jotain käsivarsi-ylävartalotreeniä. Mutta koko kesä on aikaa päästä taas kuntoon ja se tuntuu tosi kivalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti