keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Linkkilista: raskauden aikainen ja jälkeinen liikunta

Raskauden aikainen liikkuminen herättää tunteita puolesta ja vastaan ns. äitipiireissä. Itsekin kaipasin varsinkin raskauden alussa jotakin tietoa raskausajan liikunnasta. Neuvolassa ohjeistettiin, että niin pitkään kun hyvältä tuntuu saa jatkaa samoja lajeja mitä on harrastanut ennen raskauttakin. Tietysti poikkeuksena esim. kamppailulajit joissa vaarana on vaikkapa iskujen saaminen vatsaan.

Hyvänä ohjenuorana voi pitää myös sitä, että raskausajan liikunnan tarkoituksena on ylläpitää suorituskykyä, ei niinkään kehittää. Nyt ihan raskauden loppumetreillä tuntuu, että maalaisjärjellä on pärjännyt hyvin pitkälle. Minulla toki etuna on ollut tosi helppo raskaus, ilman sen suurempia vaivoja tai supisteluja. Tosin varmasti apuna on ollut se, että raskauden alkaessa olin fyysisesti hyvässä kunnossa. Kuitenkin myös ennen raskautta liikkumattomia kannustetaan aloittamaan rauhallinen liikunta raskausaikana, silloin liikunta voi olla kuntoa kehittävääkin.

Tässä linkkilistaa artikkeleihin jotka käsittelevät raskauden aikaista ja jälkeistä liikuntaa.

Lihastohtorin blogissa Mari Stenmanin artikkeli voimaharjoittelusta ja muusta kovasta liikunnasta raskausaikana ja sen jälkeen. Lihastohtorin blogissa olevat artikkelit ovat aina tieteelliseen näyttöön perustuvia ja sisältävät paljon linkkejä lisäinformaatioon. Marin Äitiys liikuttaa blogi.

UKK-instituutin opas Liikunta raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen.

Liftareiden blogissa Taijan kirjoitus kahvakuulaharjoittelusta raskausaikana.

Trainer4Youn blogissa on hyvä kaksiosainen sarja lantionpohjan lihasten harjoittamisesta osa 1 ja osa 2. Samaisesta blogista raskausajan liikunta ja keskivartaloharjoitteet odotusaikana.

Outin blogissa kerrotaan raskauden jälkeisestä kahvakuulatreenistä. Outi treenasi synnytyksen jälkeen neljässä kuukaudessa itsensä kahvakuulaurheilun SM-kisalavalle ja paransi kisassa omia ennätyksiään!

Vinkkejä muista hyvistä artikkeleista otetaan vastaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti