maanantai 1. kesäkuuta 2015

Alavartalon lihaskuntotreeni

Eilen tein ekan kerran synnytyksen jälkeen alavartalon lihaskuntotreeniä. Kiertoharjoitteluna tein tämänkin treenin, eli ensin kaikki liikkeet peräkkäin ilman taukoa kerran läpi ja sitten pieni palautumistauko. Ekalla kierroksella tein jokaista liikettä 20 toistoa (tai 20/puoli) ja toisella kierroksella 15 toistoa. Kolmannella kierroksella tein 10 toistoa ja liikkeitä vähemmän kuin kahdella ekalla kierroksella.


Kotitreenin välineet.

Alkuun mobbailu, eli nivelten pyörittely ja lämmittelyksi kahvakuulalla heilureita ja tempauksia.

Sitten itse asiaan:
  • takakyykky kepillä
  • hyvää huomenta-liike kepillä
  • lonkan ojennus (lantion nosto) selinmakuulla lisäpainon kanssa
  • lähentäjä kylkimakuulla ylempi jalka tuolin päällä (lähennä alempaa jalkaa kohti toista jalkaa ja tuolin pohjaa)
  • askelkyykky ekalla kierroksella, yhden jalan kyykky toisella ja kolmannella kierroksella (huh, mikä tuntuma!)
  • loitontaja kuminauhalla
  • takapotku kuminauhalla
  • sumokyykky
Kolmannella kierroksella tein vain takakyykyn, hyvää huomenta-liikkeen, lähentäjän ja yhden jalan kyykyn. 

Taas oli tarkoitus aloittaa kevyesti, mutta aavistelin jo liikkeitä valitessa, että tiukka treeni tästä tulee. Ja tuli :) Raskausaikana tuli tehtyä lähinnä kahvakuulatreeniä, joten puhtaasta alavartalon lihaskuntotreenistä on todella pitkä aika. Tänään varsinkin takapuolessa tuntuu, että treeniä on tehty. Parempikuntoinen voi toki lisätä painoja, mulla kyykyt ihna kehonpainollakin ovat tällä hetkellä ihan riittäviä.

Kolmannesta kierroksesta tuli tynkä, koska toisella kierroksella alaselässä alkoi tuntumaan sen verran, että päätin säästellä selkääni. Esim. takapotkussa en saanut enää tuntumaa pakaraan ja takareiteen oikeastaan ollenkaan. Alaselän lihakset ovat tällä hetkellä heikoimmassa kunnossa ja näin väsyvät ensimmäisenä. Raskauden aikainen painopisteen muutos ja nyt vauvan kantaminen rasittavat selkää aika paljon. Vauvaa kantaessa pitääkin jatkossa kiinnittää huomiota, että alaselkä ei notkistu, vaan että pikemminkin työnnän lantiota eteen. Tänään ei kylläkään ole selkä treenistä kipeänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti