tiistai 16. kesäkuuta 2015

Treenien suunnittelusta

Mä en oikein osaa olla suunnittelematta treenejäni. Tällä hetkellä mulla ei ole mitään tavoitteita (paitsi ehkä painonpudotus), mutta silti tarviin jonkun viikkosuunnitelman.

Olen parin viikon ajan tehnyt suunnitelmaa viikoksi eteenpäin lukujärjestelmän tavoin ottaen huomioon mitä menoja minäkin päivänä on. Vaikka ajattelenkin niin, että suunnitelmasta joustetaan sen mukaan miten vauvan kanssa pääsee tekemään, en tykkää siitä että treenejä jää tekemättä.

Nyt ajattelin muuttaa suunnitelmaa niin, että en laita treenejä tietylle päivälle, vaan teen listan mitä haluaisin viikon aikana tehdä ja jätän ajankohdan ja treenin keston avoimeksi. Treenaan kuitenkin pääosin aika kevyesti, joten en nyt ala miettimään esim. lihaksen palautumisaikoja sen enempää, vaan teen siinä järjestyksessä kun huvittaa.

Lisäksi mulla on pikkujuttuja joita haluan kehittää, mutta treeniin ei mene kerrallaan kuin muutamia minuutteja. Viikkolukujärjestykeen en ole niitä laittanut mutta nyt kirjaan ylös. Muutenkin tykkäisin että treeni koostuu erilaisista moduuleista eikä niin, että keskityn treenissä esim vaan kahvakuulaan.

Tämän viikon suunnitelma näyttää tältä:

3 x lantionpohja
2 x ranteet
2 x hyppyjä
3 x kahvakuula
2 x lihaskunto
3 x lihashuolto
3 x lenkki
1 x jooga / pilates

Eilisessä kahvakuulatreenien vetämisessä tuli jo suoritettua kerran kahvakuula, hypyt ja kehonhuolto. Hih, motivoivaa kun saa heti kolme merkintää listaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti