tiistai 23. huhtikuuta 2013

Aamuiset kahvakuulajumpat ja rpm:t

Sai taas aikalailla yksin rauhassa treenailla, kun oli jo ennen seiskaa salilla :)

Vuorossa oli tänä aamuna kahvakuulan nostamista ja nyt sitten on neljän salitreenin vuoro. Huomenna kuitenkin lepäillään, että pysyy olkapäät iloisina.

Oli hyvä treeni, työntöä hitaalla tahdilla (joka on mulle jotenkin tosi vaikeeta) ja tempausta nopeella tahdilla. Se hyvä puoli tossa hitaassa työnnössä on, että tuli haettua harvinaisen hyvä räkkiasento, keskityttyä jokaiseen työntöön tarkasti ja räkissä kun etureidet alkoi väsymään sain vedettyä polviin hyvän tuen. Siis vedän tai jännitän polvia ylöspäin. Auttaa pysymään paremmassa räkkiasennossa ja tosiaan auttaa jos reidet alkaa hapottamaan.

Tässä Kukka Laakso näyttää mallia räkkiasennosta:Kuva Suomen Kahvakuula ry:n aloittelijan oppaasta.

Yleensä teen noi hitaatkin setit niin, että ripeesti tietty määrä toistoja putkeen ja sitten pidempi lepo, mutta nyt pidin tauon jokaisen työnnön välissä. Oli aikaa ajatella.

Nopea tempaus meni ihan hyvin. Ensin aloin jakamaan minuutin toistoja puoleen minuuttiin kunnes tajusin, että varmaan saa tempasta vaan putkeen hyvillä pysäytyksillä, eli ei tarvii pahemmin lepäillä.

Noi tahdithan menee siis niin, että ohjelmassa lukee vaikkapa 12 rpm. Silloin tehdään 12 toistoa / minuutti. Sitten jaetaan noita toistoja sinne minuutin sisälle, esim yksi toisto joka viides sekunti. Tai kolme toistoa putkeen ja lepo kunnes 15 sek on mennyt. Tai 6 toistoa putkeen ja lepo kunnes puoli minuuttia on mennyt. Sitten jos sarjan pituus on  vaikkapa 6 minuuttia niin jokainen minuutti samalla suunnitelmalla.

Iltasella sitten Sammattiin treenejä vetämään. Ai että mä tykkään noista mun treenaajista. Huippua porukkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti