keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Eriskummallinen siivousinnostus

Muhun iski tänään hyvin harvinainen siivouskärpänen. Kotimatkalla töistä tuli vaan sellainen tunne, että tänään on pakko siivota. Ei muuten tapahdu usein.

Olin useana päivänä ihastellut lukemieni blogien kirjoittajien koteja. Luen siis oikeastaan vaan näitä sporttiblogeja, mutta niidenkin kuvista näkyy usein jotakin kirjoittajan kodista. Vähän kadena mietin, että onpa ihmisillä ihania siistejä koteja. Mulla toi siisteyden ylläpitäminen on... sanotaanko että vähän kausiluontoista. 

Kotiin tultua sitten vaan hösseliksi. Talvisia koriste-esineitä laatikkoon varastoon, vähän järjestelyä, pölyjen pyyhintää, imurointia ja lattioiden pesu. Innostus kesti olohuoneen ja eteisen verran, mutta kyllä nyt on kiva olohuoneessa istuskella :)

Sain eilen aivan ihanat kirjan ja ruusun päivän kukat ja harmitti, kun en illalla treenine vetämisen jälkeen jaksanut kuin iskeä ne maljakkoon.Olin vielä päivällä miettinyt, että pitäisi ostaa kotiin useammin kukkia. Muutenkin tuntui, että ihanat ruusut olisi ansainneet ympärilleen siistimmän kodin. Nyt leikkasin sitten uudet imupinnat ja vähän karsin lehtiä ja asettelin kukat kahteen eri maljakkoon.

 
Kirjan ja Ruusun päivän kukat. Kirjat oli annettu jo etukäteen <3Siivouksen jälkeen tein itselleni ihanan vuohenjuustosalaatin. Salaatissa on salaatin ja rucolan lisäksi, kurkkua, tomaattia, avocadoa, kuivattuja karpaloita, vuohenjuustoa, auringonkukan siemeniä ja kastikkeena ihanaa macadamia-öljyä. En aikaisemmin oikein välittänyt avocadosta, mutta olen nyt oppinut pitämään siitä. Olipa herkkua!


Tiedättekö muuten kun sanotaan että sokerinhimo menee ohi 20 minuutissa, kun ei vaan anna houkutukselle periksi? Tai että himon yllättäessä pitäisi juoda iso lasi vettä tai syödä kunnon ateria niin helpottaa. Ei muuten pidä paikkaansa.

Tänään(kin) lounaan jälkeen iski hirveä karkkihimo. Sain kuitenkin kitkuteltua itseni ulos ostarilta ilman herkkuja, mutta ei se halu sieltä mihinkään kadonnut. Vielä yli neljän tunnin päästä teki mieli karkkia, vaikka siinä välissä oli jo välipalakin syöty ja juotu aika monta lasillista vettä. Ennen kotiin lähtöä kävin pihistämässä neukkarista neljä suklaakonvehtia ja sillä se makeanhimo lähti.

Varmasti jos olisin jäänyt notkumaan siihen kulhon ympärille olisi kuppi ollut pian kokonaan tyhjä, mutta onneksi oli kotiin lähtö juuri käsillä, niin sitä riskiä ei ollut. Ehkä se neljä palaa ei mun terveellistä ruokavaliota sotke ja tällä kertaa selvisin ilman grande-katastrofia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti