maanantai 17. maaliskuuta 2014

Kuntotestin tuloksia

Lauantaina pidin PT-asiakkaille kuntotestejä ja voi että miten hienoja tuloksia asiakkaat saavuttivat niin henkisellä kuin fyysiselläkin puolella. On ilo nähdä tyytyväisiä asiakkaita ja aika monen kanssa esille nousi nimenomaan tyytyväisyys olon ja vireystilan kohenemisesta. Siihen vielä päälle kutistuneet sentit ja parantuneet voimatasot, niin hyvä paketti kasassa.



Mulla oli asiakkaana yksi kestävyysjuoksija, jolle tein voima-painotteisen treeniohjelman ennen kisakauteen valmistavan treenin alkua. Ohjelmaan kuului siis juoksun lisäksi 2-3 lihaskuntotreeniä viikossa sekä kahvakuulatreenit kerran viikossa. Tosi ahkeraa treenaamista siis ja tulokset olivat kyllä aika huikeita!

Hänen luvallaan kerron hieman testituloksista. Asiakas on siis normaalipainoinen työssäkäyvä mies.Treenijakso oli vain kahden kuukauden mittainen ja siinä ajassa kehon rasvan määrä tippui 1,4 kg ja lihasmassa kasvoi 1,8 kg!

Aerobisen kunnon mittarina käytettiin lepotestiä, joka sykevälivaihtelua mittaamalla kertoo maksimaalisen hapenottokyvyn. Siellä tulos nousi hurjasti. Juoksunopeus, josta voidaan laskea PK ja VK rajat kestävyysurheiluun nousi tuloksesta 12,5 km/h tulokseen 16,9 km/h! Toki sykkeeseen testiolosuhteissa voi vaikuttaa useat asiat, mutta silti voidaan sanoa, että kehitys oli kyllä aika hurja.

Lihaskuntotestissä myös kaikkien mitattujen kohteiden (vatsalihakset, alaraajat, yläraajat) tulokset paranivat.

Kuten aikaisemminkin olen täällä kirjoittanut olen kiintynyt jokaiseen asiakkaaseen tosi paljon valmennuksen aikana. Sitä elää niin täysillä asiakkaan elämänmuutoksessa mukana. Kuntotesti tiesi joidenkin osalla valmennuksen päättymistä tällä erää, joten oli ilon lisäksi vähän haikeaa.

Sain yhdeltä ihanalta asiakkaalta niin hyvän lahjan.


Hula hula-vanne! Kerroin asiakkaalle, että en ole ikinä osannut pyörittää sitä lasten kevyttä vannetta, mutta olen päättänyt, että joskus vielä sen taidon opettelen. Nyt vanne tuli kuin tilauksesta :) Olen seurannut Facebookissakin hooppaajia, jotka osaavat niin hienosti pyörittää ja tehdä kaikenlaisia temppujakin.

Hula-vanteella oli kyllä muukin merkitys. Asiakas kertoi, että se kuvastaa motivaatiota, johon tulen vielä työssäni PT:nä useasti törmäämään. Välillä motivaatio pyörii vimmatusti kuin hulavanne ja välillä takkuisemmin. Välillä se hajoaa pirstaleiksi ja sitten se taas kasataan kokoon.
 
 Mukana oli myös kortti, joka sekin oli aivan mainio!
 
 
Nämä asiat onkin hyvä pitää mielessään tässä työssä.
 
Ja muuten, tuo vähän painavampi hula-vanne pyörikin huomattavasti helpommin kuin se lasten kevyt-versio :)
 
  
Loppuun vielä  kuva viime aikojen kaiken vapaa-ajan vieneestä muuttoprojektista. Nyt se on todistettavasti tyhjä. Ja uusi asunto täysi :) Tasapainossa siis ollaan ja taas yksi urakka selätetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti