torstai 6. maaliskuuta 2014

Start before you're ready

Aah, mikä helpottava kirjoitus Kaisa Jaakkolalta asioiden aloittamisesta. Ihan mahtavaa lukea tällainen kirjoitus ihmiseltä jonka tietämystä arvostaa tosi paljon. Että hänkin tuntee samoja tuntemuksia ja on kokenut samoja epävarmuuden tunteita.

"Uskon siihen, että ihminen kasvaa itseään isompiin tekoihin ja asioihin niitä toteuttaessaan. Oli kyseessä uudelle uralle suuntaaminen, yrittäjäksi lähteminen, elämäntapamuutoksen aloittaminen, vanhemmaksi kasvaminen. Mikä tahansa iso tai pieni asia, jossa starttaaminen tuntuu vaikealta. Nimittäin asiat, jotka alussa tuntuvat hankalilta, eivät lopulta olekaan enää niin vaikeita."
                                                                                                                                  Kaisa Jaakkola

Vuosikausia pohdin ja mietin ja haaveilin liikunta-alalle lähtemisestä. Koko ajan kuitenkin päässä nakersi, etten ole valmis / riittävän hyvä / tarpeeksi lahjakas / yrittäjähenkinen / you name it. Jossain vaiheessa tajusin olevani itse itseni pahin este ja vihollinen matkalla kohti omaa unelma elämää. Hetkessä perustin toiminimen ja pyysin muutamia työkavereita ilmaiseen kahvakuula-treeniryhmään ja aloin harjoitella opettamista. Kuukauden päästä aloitin maksulliset tunnit tuon testiryhmän lisäksi (jossa aina testasin treenit ennen maksullisen ryhmän tunteja).

Jälkikäteen ajatellen ekat tunnit oli ihan hirveitä ja sen jälkeen tunneissa on muuttunut kaikki. Mutta tärkeintä oli, että uskalsin lähteä liikenteeseen. Oppilaat kuitenkin tuntuivat ihan tyytyväisiltä ja osa on käynyt mun tunneilla siitä asti :) Sain (ja saan edelleen) kahvakuula-tunneista tosi hyvää ja huipputärkeää kokemusta liikunnan ohjaamisesta ja ihmisten kohtaamisesta ja opettamisesta.

Jahkailin PT-koulutukseen lähtemistäkin ikuisuuden ja aina keksin liudan syitä  miksi en voi koulutukseen lähteä. Sitten kun ensi kerran sanoin miehelle, että tällaista olen miettinyt, niin vuorokauden kuluttua olin tehnyt lainahakemuksen ja ilmoittautunut Trainer4Youlle koulutukseen.

Koulutuksen aikana valkeni, että mitä enemmän opiskelen, sitä enemmän huomaan, että pitää vielä opiskella ja opetella asioita. En tule koskaan valmiiksi ja minun on opittava elämään sen kanssa. Aina tulee olemaan asioita joita en tiedä tai osaa. Ja toisaalta se on myös tämän alan suola ja pippuri, ikuinen oppiminen. Ja mikä on opetellessa kun asioita kohtaan tuntee todellista intohimoa ja kiinnostuksen määrä hipoo taivaita!

Nyt kun aloittelen PT-töitä sama epävarmuus nostaa silloin tällöin päätään. En ole valmis, en tiedä kaikkea, en osaa tarpeeksi. Nyt täytyy vaan valjastaa se tunne asiakkaiden hyväksi. En tiedä kaikkea, mutta teen kaikkeni ottaakseni selvää. Annan jokaiselle asiakkaalle parhaani. Opiskelen, opettelen ja opetan eteenpäin jatkuvasti.

Valmiiksi en tule koskaan, mutta päivä päivältä paremmaksi kyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti