keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Islanti osa 2 Golden Circle

Tässä seuraa Islannin matkakertomuksen toinen osa.
 
Oltiin Reykjavik Excursionsin Golden Circle retkellä, joka on vähän sellainen must-juttu Islannissa. Saman retken aikana pääsee tutustumaan kolmeen isoon nähtävyyteen ja aikataulusta riippuen myös muutamiin muihin pikku kohteisiin matkan varrella.
 
Retkiä oli tosiaan tarjolla eri kestoisina alkaen varhaisesta aamusta iltaan asti kestävään retkeen ja päättyen muutaman tunnin iltaretkeen. Me päädyttiin välivaihtoehtoon, eli lähtö aamupäivällä klo 11 ja paluu illalla noin klo 18.
 
Meillä oli kaiken maailman opaskirjat ja viihdykkeet mukana, kun ajateltiin että bussissa tulee tylsää, retkellä kuitenkin istuttiin bussissa yhteensä yli 300 km. Opas oli kuitenkin niin mukaansatempaava ja kertoi koko matkan tarinaa, että omia opaskirjoja ei tarvinnut.
 
 

Maisemaa reitin varrelta. Laavaa ja vuoria. Maisemat oli karuja, mutta kauniita. Jokaisen mutkan takana oli kuitenkin jotakin erilaista joten meillä kamerat lauloi koko ajan.
 
Ensimmäinen retkikohde oli Thingvellirin kansallispuisto, jossa Islannin parlamentti on kokoontunut ammoisina aikoina. Paikka on myös Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaattojen repeämiskohta, joten todella hienosta paikasta on kyse. Ennakkotietojen perusteella ajattelin että tämä olisi ollut retken tylsintä antia, mutta taisinkin (ainakin otettujen kuvien määrästä päätellen) pitää tästä eniten (tai tulivuoren kraaterin kanssa yhtä paljon. Siitä lisää tuonnempana).


 Þingvellír

  






Pieni ihminen.
 


Kultaa ja hopeaa melassa välkkyy.
Toivomussillan satoa. Mekin heitettiin omat kolikkomme ja toivottiin.
Toivottavasti toive toteutuu...


Seuraava kohde oli Gullfossin vesiputous. Taas oli niin upean näköistä, että ei pysty sanoin kuvailemaan. Islannissa kyllä mietti, että miten voi pieneen saareen saada mahtumaan niin paljon kaikkia äärimmäisiä luontojuttuja. Suomen luonto on upea ja ihana, mutta kyllä Islanti oli jopa vähän käsittämätön tuon luonnon puolesta.


"What goes on Gullfoss stays in Gulfoss" sanoi opas ja
kehoitti meitä olemaan tippumatta vesiputoukseen.




Gullfossin ravintolassa syötiin lounaaksi Islannin kansallisruokaa kasviskeittoa. Siitä erikoinen kasviskeitto, että siinä oli isoja lampaanliha-palasia :) Hyvää oli kaiken tuon ulkoilun ja kävelemisen jälkeen.

Seuraava kohde oli geoterminen alue ja sen Geysirit. Kentällä on useita geysirejä joista yksi oli aktiivinen. Se purkautui noin 8 minuutin välein. Kuumat lähteet oli kyllä aika jännittäviä. Liian lähelle ei kannata mennä eikä kokeilla veden lämpötilaa. Uskottiin ihan suosiolla että tulikuumaa se on :)




Lämmintä poreilua.

 
Kahdeksan minuutin odottelun jälkeen tuli pulpahdus...
 
 
 
Ja sieltä se tulee.
 

Vou!
 
Katseltiin monta purkausta. Viimeinen olikin oikea ketjupurkaus. Ehdittiin jo moneen kertaan kääntyä parkkipaikkaa kohti, kun lähde purkautui vielä kerran.
 


Kotimatkan varrella pysähdyttiin vielä Kerið nimisen tulivuoren kraaterilla. Huh, ihan mieletön paikka!


Miehen puhelimella saa hienoja panoraamakuvia.
Vesi tuolla alhaalla oli käsittämättömän turkoosia.


Parhaassa seurassa <3
 


Pakollinen slaavikyykky, koska pelotti niin paljon. Toi reuna oli oikeesti tosi jyrkkä! 
 
Sellainen maisema-päivitys tällä kertaa. Seuraavassa osassa sitten Blue Lagoon ja ravintolakokemuksia Reykjavikista. Meitsi se söi (vähän huonolla omatunnolla kylläkin) pehmolelu lintua...


 
 
 

2 kommenttia:

  1. Vau, hienoja kuvia ja varmasti ikimuistoinen matka. Näytätte niin onnellisilta kuvissa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Jätin pahimmat pariskunta-selfie-pussauskuvat blogista pois :) Mutta joo, ollaan me <3

    VastaaPoista