maanantai 9. kesäkuuta 2014

Pokaalin kanssa kisoista kotiin

Osallistuin lauantain Lahdessa Gentai Games-kesäkisoihin ja tässä vähän kisaraporttia. Kisoissa oli kaksi lajia Cross Training ja kahvakuulaurheilu, joista jälkimmäiseen osallistuin. Nostettavana lajina oli LC eli rinnalleveto-työntö. Naisten osalta nostetaan yhdellä kuulalla (mulla 12 kg) ja maksimiajan 10 min aikana saa tehdä yhden käden vaihdon. Näissä kisoissa yhteenlaskettu nostettujen kilojen määrä ratkaisi voittajan, eli kaikki naiskilpailijat olivat samassa sarjassa.
Lähdettiin aamusta huutosakin (mies ja 4/5 lapsista) kanssa ajelemaan kohti Lahtea. Yleensä olen ihan jännityksestä hulluna jo tässä vaiheessa, mutta nyt meni matka ihan rauhallisissa merkeissä. Treenit olivat menneet ihan hyvin ja aika lailla suunnitelmien mukaan ja kisastrategiakin oli valmiina. Ajattelin että lähden 12 rpm tahdilla tekemään ja jos saan pidettyä sen tahdin loppuun saakka olen enemmän kuin tyytyväinen. Tuo 120 toiston tavoite oli kova mutta hyvänä päivänä mahdollinen. Huhtikuussa tehty testinosto 89 piti olla aika lailla helppo ylittää.

Täytyy sanoa, että olen saanut osani siitä miltä tuntuu kun terveys pettää, joten mitään en pidä kuitenkaan itsestäänselvyytenä. Kyllä tää pitkään jatkunut takkuilu hengenahdistuksen kanssa on opettanut sen, että mitä vaan voi käydä. Onneksi nyt tuntuu, että sen suhteen ollaan voiton puolella, enkä ole tarvinnut astmalääkettä nyt useaan viikkoon ollenkaan.

 
Se, että suunnitelma oli valmiina ja ihan hyvä tieto omasta kunnosta antoi kyllä itsevarmuutta, vaikka viimeisellä vessareissulla ennen omaa nostoa kädet ja jalat tärisi jännityksestä niin paljon, että hyvä että pääsi kävelemään.
 
Mulla on ollut painonnostokenkien kanssa vähän sellaista ongelmaa, että jalkapohjat tuppaa puutumaan pitkässä sarjassa. Onneksi mies hommasi mulle tuollaisen kumimaton, niin nostaminen paljain jaloin onnistui.
 
Sitten lähdettiin nostamaan ja tajusin että en saa digitaalisesta kellosta mitään selvää, koska oli niin kirkas ilma. Sitten pikainen päätös, että nostelen vaan reipasta tahtia ja katsotaan miten käy. Tuomari kertoi mulle tasaluvut ja tilaisuuden juontaja ilmoitti välillä ajat, joten hyvin meni. Itse en laskenut ollenkaan toistoja, mutta kyllä katse hakeutui tuomariin säännöllisesti että eikö jo seuraava kymppi ole täynnä.
 
Aloitin oikealla ja kun 70 toistoa alkoi olemaan täynnä kyselin, että mikähän aika on. Silloin oltiin jo menty hyvän matkaa puolivälin yli. Oikealla kädellä taisi tulla 6 min ja vasurilla 4 nostettua. Se osoittautuikin ihan hyväksi tyyliksi vaikkakin vahingossa, koska oikealla jaksoin ihan hyvin sen 6 min ja vasurilla lopussa vauhti vähän hiljeni. En osaa oikein sanoa mikä paikka väsyi loppua kohti, varmaan kokonaisvaltaisesti kaikki, mutta ihan ok tahdilla menin koko 10 min.
 
Ja lopputulos oli 128 toistoa! Olin kyllä enemmän kuin tyytyväinen :) Nostettujen kilojen määräksi tuli näin 1536 kg ja sillä irtosi naisten sarjan voitto! 
Mitalistit :) 
 
 
Kahvakuulakisan lisäksi seurattiin Cross Training kisaa ja vitsit että siellä on monipuolisia ja ihan huippukovia kisaajia! Oli tosi mielenkiintoista, kun en ole ko kisoja koskaan päässyt livenä seuraamaan. Kuvia kisoista löytyy muuten täältä lisää. Ilma oli ihan mahtava (finaalin sadekuuroa lukuun ottamatta), aurinko paistoi ja lämmitti juuri niin kuin kesällä pitääkin.


 

Kisan jälkeen käytiin perheen ja ystävien kanssa pienellä palauttavalla aterialla Lahden viikinkiravintola Haraldissa. Pieni mättö :) Oli kyllä miehen kanssa puoliksi. Fiilis oli kyllä aivan mahtava ja taas tuli treeni-intoa vaikka muille jakaa.

Seuraava haaste meillä on miehen kanssa elokuun lopussa oleva Helsingin Midnight Run! Mehän ei olla oikein juoksijoita, mutta nyt on tarkoitus kesä treenata ja sitten elokuun lopussa juosta tuo kymppi :) Eilen käytiin leppoisasti kävelemässä 10 km aikaan 1:38. Midnight Run pitää suorittaa 90 minuutissa, joten ehkä me siihen pystytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti