torstai 5. kesäkuuta 2014

Viimehetken kisavalmisteluja

Tai ehkä pohdintoja ennemmin kuin valmisteluja. Olen menossa lauantaina Lahden Gentain kesäkisoihin. Kisoissa on kaksi eri lajia Cross Training ja Girevoy Sport, joista mä tietysti osallistun tuohon jälkimmäiseen. Lajina on OALC eli rinnalleveto-työntö.

Valitsin kisapainoksi 12-kg ja kisatavoite on asetettu niin korkealle, että saas nähdä kuinka käy :) Edellisen kotituloksen peittoaminen ei pitäisi olla vaikeaa, mutta tavoite on nyt asetettu aikas korkeelle.

Ongelmaksi meinaa nyt muodostua millä kengillä nostaisin. Jalkapohjat ovat kipeytyneet viime aikoina painonnostokengillä nostaessa. Olen treeneissä tehnyt nyt yhden sarjan kengillä ja loput paljain varpain, ajatuksena totuttaa jalkaa taas noihin painonnostokenkiin. Tilanne on kuitenkin se että jo kuuden minuutin kohdalla sattuu jalkapohjiin tosi paljon. En tiedä onko kengät liian löysällä mutta nyt ei ole enää aikaa kokeilla tiukempia nauhoja. Aikaisemminkin on ollut samaa ongelmaa, mutta on mennyt parin treenikerran jälkeen ohi. Ja tuo kipu on siis todella sellaista että siihen menee koko keskittyminen, eli pahimmassa tapauksessa homma menee mönkään sen takia.

Parasta olisi siis nostaa paljain jaloin, mikä toki on sallittua, mutta kun alustana on urheilukenttä niin ei taida sekään olla järin hyvä vaihtoehto. Jos olisi jonkinlainen kisalava niin paljaat varpaat olisi selvä valinta mutta nyt en tiedä.

Mulla on myös paljasjalkakengät, mutta en ole niilläkään tehnyt sarjaa, joten en tiedä miten toimisivat. Viime sunnuntain treenit ohjasin ulkona niillä ja tuntuma oli ihan ok, mutta ei tehty pitkiä sarjoja joten vähän epävarma fiilis niidenkin suhteen.

Mutta muuten on tosi siistiä lähteä kisaamaan. Samaan aikaan nostetaan Suomen Cupin ensimmäinen osakilpailu Helsingissä ja tarkoitus olisi vähän seurailla sitäkin Livestreemin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti