keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Annan kanssa aamutreenissä

Tämä aamu starttasi jo 5.30 ja hitusen kyllä väsytti, kun eilisen ohjaustunneilta olin illalla kotona vasta 21.30. Oli taas ihan huippuhyvät treenit Sammatissa ja Saukkolassa. Molemmissa paikoissa pureuduttiin kahvakuula työnnön tekniikkaan ja Sammatissa lisäksi putkirullailtiin. Tosi nopeasti oppivat kaikki mun uudet ryhmät. Tosi kiva on heitä ohjailla.

Yksi asia mistä olen alkanut tosi paljon nauttimaan on tuo autolla ajelu pienillä mutkateillä. Lohjansaareen, Sammattiin ja Saukkolaan ajellessa miettii miten kaunista voikaan olla! Nyt pitää vielä nauttia ennen talven pimeitä iltoja.

Ruuhka, siitä mä en tykkää.
 
No mutta sitten tähän aamuun. Ylös siis kukonlaulun aikaan ja suuntasin suoraan Espoonlahden uimahallille. Mulla oli siellä treffit ystäväni Annan kanssa. Anna on triathlonisti ja olin tehnyt hänelle kaksijakoisen voima-ohjelman punttisalille. Tarkoitus oli ottaa joitakin kuvia treenistä, mutta koska en koskaan muista ottaa niitä, niin tässä postauksessa on ihan randomeja kuvia (lähinnä kahvakuulista), joita on tullut napsittua viime aikoina, mutta eivät ole blogiin asti vielä päässeet. Eivät siis liity mitenkään kirjoitettuun aiheeseen, heh.

Sammatti, miksi ovet ei aukene meille?

 Ketkä ei kuulu joukkoon?
Tainan somat kuulat edustalla, meitsin räjähtäneet taustalla häpeilee.

Ns. "miesten puoli" oli kellarikerroksessa ja siellä oli juuri kaikki tarvittavat laitteet ja vapaat painot meidän tarpeisiin. Vähän mua ärsyttää toi ajatusmaailma, että miehet kellarissa pumppaa rautaa ja naiset jossain muualla istuu lähentäjä-loitontaja-laitteessa. No anyway, tuohon aikaan saatiin aika rauhassa kuntoilla :)

Alkuun tehtiin lämmittelyt ja koko vartalo läpi mobilisaatioliikkeillä (en voi enää käyttää sanaa mobbaus kun se kuulemma tarkoittaa koulukiusaamista). Ohjelma on jaettu siten, että toisena päivänä tehdään alavartalo ja vatsat ja toisena yläkroppa. Molempien ohjelmien alkuun laitoin yhden toiminnallisen liikkeen, jalkapäivään askelkyykky korokkeelle vartalonkierron kanssa (levypaino vielä lisähaasteena) ja yläkropan päivään liikkeen, jossa levypaino tuodaan alhaalta vartalon sivulta ylös vartalon toiselle puolelle. Tykkään itse näistä toiminnallisista liikkeistä tosi paljon ja toimivat alkulämmittelyn lisänä myös kivasti.

Sitten kokeiltiin läpi jalkapäivän liikeet, etukyykky, polven koukistus laitteessa, suorin jaloin maastaveto sekä pohjeliike jalkaprässissä. Vatsoille rääkkinä on giant settinä lantion nosto, vartalon kierto pidossa sekä vatsarutistus jumppapallon päällä. Giant setissä liikeet siis tehdään ilman taukoa ja sarjan perään vasta on lepo. Tuolla setillä tulee nätisti treenattua suorat ja vinot vatsalihakset sekä vielä extrabuustaus suorien vatsalihasten alaosaan, joka usein jää vähemmälle treenille.

Nyyh, mun päiväni pitkätukkaisena alkavat olla taas luetut.

Lopuksi käytiin nopeasti myös yläkropan ohjelma läpi. Siellä on tutumpia liikkeitä, kuten hauiskääntö-ranskalainen punnerrus supersarja (jossa taas liikkeet tehdään peräkkäin) joten kaikkia ei ollut tarve käydä niin yksityiskohtaisesti läpi. Katsottiin kuitenkin hyvää huomenta-liike, alataljasoutu, vipunosto maaten (rintalihakselle) ja leuanveto aika tarkasti. Leuanvedossa on hyvä aloittaa ensin eksentrisillä leuanvedoilla, eli tuolilta hypätään ylös tangolle ja tullaan liikettä mahdollisimman pitkään vastustaen alas.

Voi että, tuli ikävä kuntosaliharjoittelua! Nyt on vaan niin paljon kahvakuulaohjausta ettei millään meinaa ehtiä omaa salia tekemään ja alkuun ryhmien kanssa saa kuntoilla ihan hiki hatussa mukana, sitten kun tekniikat alkaa olla kohdillaan mun työ muuttuu enemmän ohjaamiseksi henkilökohtaisesti ja enemmän sanallisesti kuin näyttämällä. Silloin voi ottaa enemmän omaa treeniä mukaan ja silti vielä palautumisellekin jää aikaa.

Viikkoon kuuluu lisäksi yksi treenikerta capoeiraa ja lokakuusta eteenpäin myös tattadadaa:
 
(kuva lainattu täältä.)

Tankotanssia uudella tanssikoululla Lohjalla! ToeStar on koulun nimi ja tuskin maltan odottaa. Kävin pari vuotta sitten jonkin aikaa Pasilassa tankotanssitunneilla ja tykkäsin tosi paljon lajista jo silloin. Sitten se vaan jäi koska työ ja perhe ja matka jne. Nyt sitten uudestaan kokeilemaan. Tämä on kyllä myös sitä epämukavuusalueelle menemistä siinä mielessä, että laji on tosi rankkaa ja haastavaa ja lisäksi toi notkeus ei ole mun vahvuuksiani. Mutta tulee silti varmaan tosi hauskaa!

Tällaisia kuulumisia tänne. Kyllä vaan nopsasti menee viikot kun on mukavaa!

Tämän vaahteran punertumista seurataan kuopuksen kanssa joka aamu ennen eskariin menoa.
On se syksy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti