lauantai 14. syyskuuta 2013

Viittä vaille kuntosalivalmentaja

Kaksi päivää Trainer4Youlla taas takana ja paljon tietoa ja ennen kaikkea intoa takataskussa.

Perjantai aamu alkoi tosi jännittyneissä tunnelmissa. Koulutus alkoi klo 12 joten aamulla ehti vielä kertailemaan lihaskuntoliikkeitä, lihaksien tehtäviä sekä lihaksien lähtö- ja kiinnityskohtia ennen lähtöä Espooseen. Tiedossa oli siis näyttökoe kuntosalilla koulutuspäivän päätteeksi.


Ihmeen hyvin pystyi keskittymään luentoihin, vaikka näyttökoe kummitteli koko ajan mielessä. Käytiin läpi lihashuolto-asioita sekä lihaskuntoharjoittelun tehokeinoja. Luentojen jälkeen mentiin salille pienissä ryhmissä harjoittelemaan ohjaamista sekä samalla vielä vähän kertailemaan asioita.

Ja lopuksi oli sitten se näyttökoe. Ihan uskomattoman paljon voi jännittää moinen testi. Näyttökokeessa mentiin salille pareittain, toinen ohjasi arvotun liikkeen parille. Mä ohjasin ensin ja sain liikkeeksi vapaavalintaisen hauisliikkeen. Ohjasin siis hauiskäännön käsipainoilla, esittelin lihaksen tehtävät sekä motivoin miksi kyseistä liikettä kannatattaa tehdä. Ja loppuun vielä venytysliike hauikselle. Sen jälkeen sain heti palautteen näytön arvioijalta ja läpi meni, että heilahti. Jee! Sitten vielä pari ohjasi oman liikkensä mulle ja läpi pääsi hänkin. Ihan huippua!

Kotona oli kyllä takki aika tyhjä.

Tänään taas aamusta takaisin Espooseen ja olikin huomattavasti rennommat tunnelmat. Luennoilla käytiin läpi erikoisryhmiä asiakkaana sekä vielä syvennettiin edellisen päivän tehokeinoja ja sitä miten niitä kannattaa kuntosaliohjelmaan laittaa.

Käytännön osuudessa tehtiin parivenyttelyjä ja siitä saikin useita tehokkaita venytyksiä omaan liikepankkiin. Venytykseen pystyi keskittymään tosi hyvin, kun pari teki fyysisen työn ja itse vaan nautti venytyksestä. Lopuksi käytiin läpi kuntosaliharjoittelijan ravitsemusta.

Tiivis ja mielenkiintoinen koulutusviikonloppu siis takana. Ensi viikolla on vielä teoriakokeen vuoro, joten eikun lukemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti