torstai 12. syyskuuta 2013

Kaikenlaisia mittauksia ja hormonihärdelliä

Meillähän on miehen kanssa "leikkimielinen" kisa painonpudotuksesta meneillään. Viidessä viikossa multa on tippunut kaksi kiloa ja tahti tuntuu tosi sopivalta. Mies on jo tiputtanut yli puolet tavoitteestaan, mä vähän tulen perässä. Tuntuu, että olen syönyt ihan hirveesti viime viikkoina, kun kahvakuulaohjaukset on taas alkaneet täydellä teholla. Energiaa kuluu ja ruoka maistuu. Herkuista olen nyt pidättäytynyt kokonaan reilun viikon ja hyvältä tuntuu.

Sen lisäksi kävin tänään taas Optimal Performancella Bio-Signature mittauksessa. Muscle Madness vuosi on takana, mutta halusin jatkaa vielä mittauksissa käyntiä. Luulen, että nyt jos koskaan tämä kehonkoostumuksen mittailu on tarpeen ja käy mielenkiintoiseksi.

Vihdoinkin pitkään paikallaan pysytellyt tai jopa noususuunnassa ollut vatsan piste oli lähtenyt laskuun, siitä on hyvä mieli!

Anteeksi nyt mieslukijat, mutta nyt seuraa asiaa naistenvaivoista :) Mulla on ollut kummallisia häiriöitä kuukautiskierron suhteen jo jonkin aikaa ja vihdoin sain käytyä gynellä. Mitään vakavaa ei onneksi ole mutta jonkinlainen pre-menopaussi on alkanut! Voi kettu, nytkö tässä jo alkaa vaihdevuodet?! No lääkäri lohdutteli, että pre-menopaussi usein alkaa jo yli kymmenen vuotta ennnen virallisia vaihdevuosia ja mulla se nyt siis ilmenee keltarauhashormonin vähyytenä.

Sain lääkekuurin (Primolut-Nor), jonka pitäisi normalisoida kierto muutamassa kuukaudessa. Googlailin tietysti kaikki hirveät sivuaikutukset mitä voi tulla tuon keltarauhashormonin ottamisesta ja jo ennen sitä olin vähän kahdenvaiheilla tuollaisen teollisen hormonin pumppaamisesta kehoon.

Tänään sitten OP:llä pohdittiin olisiko luonnonmukaisempia keinoja asian hoitamiseksi. Nyt ihan alkuun aloitin e-vitamiinin ja probiootin (maitohappobakteeri) ottamisen pillerinä (muiden pillerien lisäksi) sekä kuitulisä aktiiviseen käyttöön. Tällä koitetaan puhdistaa maksaa ja huonoa estrogeeniä elimistöstä tavoitteena, että hormonitasapaino saadaan kuntoon ilman lääkekuuria. Jotkut ovat saaneet avun myös esim akupunktiosta. Voisin kokeilla kyllä sitäkin. OP:n Emman suosituksesta varasin myös tunnin ajan Mehiläiseen lääkäri Vilho Aholalle. Hän katsoo ihmisen terveyttä laaja-alaisesti, joten vastaanotolla käsitellään ihmistä kokonaisuutena, ei pelkästään jonkin lääkärin erkoisalan osalta. Vilhoa voi muuten seurata Facebookissa, suosittelen!

Katsotaan siis miten hormonit saadaan kuriin. Täytyy kyllä tankata viikonloppuna lisätietoa asiasta. Kaisa Jaakkolan Hormonitasapaino sekä hormonidietti kirjat mulla onkin.

Nyt kuitenkin kaksi päivää tiukkaa opiskelua kuntosalivalmentaja-koulutuksessa Trainer 4 Youlla. Iiks, kyllä jännittää huominen näyttökoe. Pitäkääs mulle peukkuja pystyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti