maanantai 16. joulukuuta 2013

Kuntopiiri ja jouluherkkuja

Arghs, taas tuli pitkä väli kirjoittelulle. Viime viikolla kaikki ei tosiaan mennyt kuin Strömsössä ja arki oli ihan sekaisin. Tuli sitten ennakoimaton kevyt viikko myös treeneihin, eli tiistain ja sunnuntain kahvakuulatreenien vedot ja viikonlopun koulutuksessa perjantaina ja lauantaina vedin pienet puolen tunnin näytteet kahvakuulan nostamisesta kurssikavereille.

Oli siis PT-koulutusta taas Espoossa ja aiheena tällä kertaa markkinointi ja harjoitusohjelman laatiminen. Tuli taas uusia oivalluksia ja jotkut palaset loksahtelee paikoilleen.

Ihan mahtavalla fiiliksellä aloitetaan asiakkaiden kanssa tällä viikolla. Ekat PT-asiakkaiden treeniohjelmat lähti matkaan eilen ja tällä viikolla sitten pääsen salille ohjeistamaan heitä.

Eilen kahvakuulatreeneissä tehtiin kuntopiiriä. Vaihteeksi oli vähän erilaisia liikkeitä ja vähän vähemmän kahvakuulaa.

Ekana liikkeenä oli Jonnan blogista napattu renkaissa tehtävä Knees to Elbows liike. Poikkeuksena tuohon videoon siis tehtiin liike renkaissa ja vauhtia sai ponnistaa maasta jokaisen liikkeen välissä. Tarkoituksena kuitenkin koskettaa polvilla kyynärpäitä. Ihan mahtava liike! Mä heti toivoin voimistelurenkaita joululahjaksi. Sellaiset haluan kotiinkin kattoon roikkumaan. Vissiin lupasin kesään mennessä tehdä ristiriipunnan. Ihmisellä on hyvä olla tavoitteita, korkeita sellaisia...

Muut kuntopiirin liikkeet olivat:
raskas rinnalleveto kahvakuulalla
suorin jaloin maastaveto tangolla
vatsarutistus jumppapallolla (suoraa vatsalihasta esivenytyksestä asti, oli tehokasta!)
askellus puolapuulle (mahdollisimman korkealle)
linkkuveitsivatsat (räjähtävää liikettä vatsalihaksille)
tempaus kahvakuulalla
BU-kyykky

Oli tosi hyvä setti!

Loppuun vielä viime viikon joulupuuhailut. Oltiin lasten kanssa ystäväni luona tekemässä jouluherkkuja. Tämä on meidän jokavuotinen perinne, aikaisempina vuosina on tehty pipareita.

Lumipallot
250 g mantelimassaa
100 g nougat'a
200 g valkoista suklaata
 
Mantelimassasta pyöriteltiin palloja.
 

Sitten palloon kolo ja sisälle pala nougattia.
 

Pallo kasteltiin sulatettuun valkosuklaaseen.
 
 
Ja sitten pallot jääkaappiin jähmettymään. Tuli muuten mielettömän hyviä!
Ja niin makeita, että yksi pallo riittää.
 
Saat Mozartkuulia, kun valkoisen suklaan jälkeen kastat pallot vielä tummaan- tai maitosuklaaseen ja sotket mantelimassan joukkoon ruokalusikallisen konjakkia, rommia tai appelsiinimehua.
 
 Lopusta valkosuklaasta tehtiin äidille suklaalevy.
 
 
Suklaalevyt

 Pähkinät ja kuivatut hedelmät pilkotaan pieniksi paloiksi. Meillä oli ainakin pistaasipähkinöitä, makadamiaa, paahdettuja mantelilastuja, papaijaa ja ilmakuivattua mansikkaa.


Suklaa sulatetaan ja kaadetaan muottiin.
 
 
Päälle pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja oman maun mukaan.
 
 
 Ja lopuksi jääkaappiin jähmettymään. Nam!
Valmiista suklaalevystä voi sitten lohkoa paloja ja kääriä sellofaniin ja antaa vaikkapa joulumuistamiseksi. Meillä tuli aika paksuja suklaisia levyjä.
Ehkä ensi kerralla tehdään ohuempi levy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti