tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 2. luukku

MerjanSportin joulukalenteri - ravinto - LIIKUNTA - lepo - mieli
_____________________________________________________________________
 
 
Tämän päivän luukusta löytyy vinkki liikuntaan, jonka ihan jokainen ehtii tekemään. Aikaa se vie nimittäin vain alle minuutin / kerta.
 
 
Joskus kuulee väitettävän, että kyllä jokainen ehtii liikkua, että se on vain prioriteettikysymys. Olen kuitenkin itse huomannut, että joskus on vaan niin paljon tekemistä, että esimerkiksi salille meno siirtymisineen ja vaatteiden vaihtamisineen ei oikeasti ole vaihtoehto. Usein myös kiireen keskellä stressin lisääminen kovalla treenillä ei ole edes järkevää.
 
 
Kiropraktikko Kristian Ekströmin blogissa oli taannoin hyvä juttu Mikro Metodista, eli liikuntaa johon ihan jokainen ehtii.
 
 
Mikro Metodissa tehdään lihaskuntoliikkeitä 30 sekunnin pätkissä pitkin päivää. Esimerkiksi kuudessa pätkässä jaettuna pitkin päivää ehtii tekemään rauhallisellakin tahdilla yli 100 kyykkyä oman kehon painolla. Aika paljon! Muita hyviä liikkeitä ovat esim. etunojapunnerrus, lankku, askelkyykky, haarahyppely jne.
 
 
Mikro Metodin lisäksi suosittelen muutaman minuutin mobilisaatioharjoitteita vaikkapa 3-5 kertaa päivässä. Nopea verenkierron elvyttäjä tulee vaikkapa tästä:
 
  • pyörittele hartiat molempiin suuntiin
  • pyöritä kädet molempiin suuntiin
  • tee olankohautusta ensin nopeasti sitten muutaman kerran hitaasti rutistamalla hartiat korviin
  • pyörittele lantio
  • pyörittele polvet
  • pyörittele nilkat ja ranteet
Hauskoja liikuntahetkiä jouluvalmistelujen keskelle!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti