keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 3. luukku

MerjanSportin Joulukalenteri - RAVINTO - liikunta - lepo - mieli
_________________________________________________________________________
 
Kolmannesta luukusta löytyy vinkki helppoihin ja terveellisiin ruokaohjeisiin. Meillä ainakin samat ruuat toistuvat ja välillä on tosi haastavaa keksiä jotakin uutta ja melko vaivatonta arkiruokaa. Juhla-aterioihin ja hetkiin kun on oikeasti aikaa tehdä ruokaa pidemmän kaavan mukaan ideoita jostain vain tulee, mutta juuri arkiruoka on ainakin meille haaste.
 
Sydänmerkki-sivustolla on aika mainioita reseptejä ihan arkiseen ruuanlaittoon. Itse voisin tehdä pyytää miestä tekemään teeman "Helppo Arki" alta ainakin kalapihvejä, tomaatti-auringonkukkaleipää sekä jauheliha-kesäkurpitsapihvejä.
 
Kuva: Suomen Sydänliitto ry
kuva www.sydanmerkki.fi sivustolta
 
"Vinkkejä viikonloppuun" teeman alta löytyy vähän enemmän aikaa vievä reseptejä. Sieltä listalle pääsevät ainakin blinit, jugurttijäädyke ja porkkanaleivokset.
 
Muita teemoja resepteissä on mm. Joulun aikaan ja Makuja maailmalta. Reseptien ohesta löytyy ravintosisältö sekä tosi kätevä annoslaskuri, joka muuttaa reseptin haluamallesi syöjien määrälle.
 
Sydänmerkki
 
"Ruokapakkausten Sydänmerkki kertoo yhdellä vilkaisulla, että tarkastele­masi ruoka on omassa sarjassaan parempi valinta: vähäsuolaisempi leipä, vähäsokerisempi muro, kuituisempi pasta. Kun otat tavaksesi valita aina Sydänmerkittyä, säädät kuin huomaamattasi omaa ja läheistesi ruoka-valiota terveellisempään suuntaan. Voit hyvin ja jaksat paremmin." lähde: www.sydänmerkki.fi
 
Sydänmerkki on hyvä apulainen kaupassa, kun haluat valita hieman paremman vaihtoehdon. Täytyy kuitenkin muistaa, että merkki on maksullinen ja tuotteen valmistaja voi hakea sitä tuotteen täyttäessä tietyt kriteerit. Toisin sanoen myös Sydänmerkittömistä tuotteista löytyy hyviä, terveellisiä vaihtoehtoja!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti