tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 9. luukku

MerjanSportin Joulukalenteri - ravinto - liikunta - lepo - MIELI
___________________________________________________________________
 Tällä kertaa esittelen joulukalenterissa muutaman kirjan joista ei ole tainnut vielä olla omaa postausta. Luin nämä kirjat jo kesällä, mutta olen palannut näihin säännöllisesti (Lukutaidotonta lukuun ottamatta :) ) säännöllisesti asiakastyössä.


Aloitetaan ehkä vähiten teemaan kuuluvalla kirjalla, mutta koska ainakin mulle lukeminen on yksi parhaista rentoutumiskeinoista, niin sillä tavalla sopii hyvinvointijoulukalenteriin oikein hyvin romaanitkin.

Jonas Jonasson: Lukutaidoton joka osasi laskea
Kuulun kahteen kirjakerhoon ja tämä kirja tuli mulle vähän sattumalta ja yllätyksenä, kun olin unohtanut perua kuukauden kirjan. Itse asiassa sitä on sattunut viime aikoina aikas usein, mutta ovatpahan sukulaiset saaneet lahjakirjoja :)

En ollut lukenut Jonassonin aiempaa ihan kulttimaineeseen yltänyttä Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi kirjaa, mutta olin toki kuullut niin kirjasta kuin elokuvastakin paljon. Nyt täytyy laittaa lukulistalle sekin, koska Lukutaidoton oli niin hauska ja oivaltava.

Joskus lukee romaaneita, joista ajattelee että huh, mikä taustatyön määrä kirjassa on ollut. Juuri se ajatus tuli tästä kirjasta. Jos kirjan tiivistää kertomaan afrikkalaisesta lukutaidottomasta naisesta, ydinpommista, kaksosesta jota ei ole olemassa ja hieman ruotsin kuninkaasta ja pääministeristä ei se kuulosta kovinkaan hulvattomalta. Sekavalta ehkä? Suosittelen kuitenkin tutustumaan!

Mikko Nummenmaa, Lasse Seppänen: Kestävä muutos
Kattava teos kestävän muutoksen tekijälle sekä liikunta-alan ammattilaisille. Seppänen on yksi Trainer4Youn kouluttajista, joten heidän PT-koulutuksensa käyneelle osa kirjasta oli samoja materiaaleja kuin koulutuksessa, mutta silti todella kannattava hankinta.

Sain kirjasta paljon vinkkejä omaan asiakastyöhön ja varsinkin henkisen valmennuksen asiat oli mielenkiintoisia.

Kirjan lopussa on pari treeniohjelmaa aloittelijalle ja kokeneemmalle kuntoilijalle. Tykkäsin erityisesti että ennen ohjeita oli selkeä kaavio mille lihakselle mikäkin liike oli tarkoitettu. Treeniliikkeistä tuli muutama heti kahvakuulatreenin ohjaukseen lämmittelyyn mukaan. Liikkeet on sellaisia, että ne voi suorittaa myös kotona vähin varustein.

Kristian Ekström: Simply Well -  Neljä askelta terveyteen
Tosi hyvä ja visuaalisesti kaunis teos!

Tykkäsin kirjan jaottelusta neljään yhtä tärkeään osaan, jotka muunneltuna ovat myös tämän joulukalenterin aihealueet (ravinto, liike, lepo, mieli).

Kirjan sisällysluettelo noiden neljän osa-alueen suhteen oli aivan mahtava. Esittelin sitä jo yhdelle asiakkaalleni, koska siinä mielestäni oli niin hienosti yhdellä sivulla kiteytettynä terveytemme eri osa-alueet. Muutenkin tykkään sitä että asioita lähestytään nimenomaan terveyden näkökulmasta.

Anna Keski-Rahkonen, Katarina Meskanen, Minna Nalbantoglu (toim.): Irti ahminnasta
Kirja on ahminnasta kärsiville suunnattu itsehoito-opas, mutta sopii mielestäni hyvin myös ylipainoisille yleensä sekä painonpudottajien kanssa työskenteleville.

Kirja eteni johdonmukaisesti ja sisälsi paljon tehtäviä, joista uskon olevan hyötyä PT-työssä. Oppeja voi tosiaan soveltaa erilaisista paino-ongelmista kärsiville, eli ei tosiaan ole pelkästään ahminnasta kärsivien opas.

Kirjassa edetään askel askeleelta kohti tervettä suhtautumista ruokaan. Kirja opettaa että muutoksia ja ihmeitä ei tehdä yhdessä yössä, vaan tarvitaan pidempi sitoutuminen paranemisprosessiin. Hätäisempikin oppija toki saa kirjan tehtävistä hyötyä!

________________________________________________________________________________

Kirjavinkkejä muuten otetaan vastaan, niin romaanien kuin ammattikirjallisuudenkin osalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti