tiistai 23. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 23. luukku - Terveisiä Tanskasta!

MerjanSportin Joulukalenteri - ravinto - liikunta - lepo - MIELI
__________________________________________________________________________
 
Kööpenhamina oli ihana!
 
Tivoli
 
Yksi kokonainen päivä varattiin Tivolissa pyörimiseen ja se kyllä kannatti! Oltiin siellä varmasti lähemmäs 10 tuntia joten ehdittiin nähdä tivoli sekä päivänvalossa että illan hämärtyessä upeassa valojen loisteessa. Kuvat eivät tietenkään onnistu taltioimaan valoja yhtä hienosti kuin paikan päällä, mutta yritetään.
 
 
 
Elämäni mies <3
 
 
En laittanut ollenkaan pahakseni vaikka mulla ei ollutkaan laitelippua (aika moni laite oli raskaana olevalta kielletty). Mua pyörrytti pelkkä katsominenkin.
 Tivolissa oli kivaa se, että mun kuopus (7 v) pääsi melkein kaikkiin laitteisiin. Olikohan kolme laitetta joihin hän ei päässyt edes aikuisen kanssa. Lintsillä jää aika moni laite vielä pituudesta kiinni. 

 
 
Karusellit on kauniita <3
 
 
 
 
 
 
Pääsisäänkäynti illan hämärässä.
 
 
 
 
Esikoisen suosikit (perin Tanskalaista :) )
 
 
 
Starbucks juna-asemalla lähellä meidän hotellia. Käytiin aika monesti paluumatkalla hotellille :) Meidän hotelli Ansgar oli mun mielestä tosi hyvällä paikalla ihan rautatieaseman vieressä. Tultiin kentältä junalla joten asemalta oli tosi lyhyt matka hotellille. Aseman toisella puolella oli Tivoli ja sadan metrin päässä DGI-keskus, jossa käytiin ekana päivänä uimassa. Hallissa oli hienot hyppysysteemit noille mun vesipedoille. Hyppytorneja oli vitosesta alaspäin ja lisäksi trampoliinihyppypaikka.
 
 
 
 
 
 Victoria's Secret lentoasemalla.
 
 
Yksi päivä kierreltiin kaupungilla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hard Rock Cafe Tivolin rakennuksessa.
 
 
 
 
Pähkinänsärkijä hotellin seinällä.
 
 
 
 
Smörrebröd Nyhavnissa. Ihana alue! Satamassa oli useita lämmitettyjä terasseja joissa tarjoiltiin lämmintä juomaa ja mukava tunnelmallinen ravintolatarjonta.
 
Pakko on kuitenkin palata takaisin Tanskaan koska pölser jäi vielä syömättä!
 
 
 
Pyöreä torni on käymisen arvoinen paikka. Tornin huipulle pääsee kierrekäytävää pitkin, koska portaiden rakentaminen olisi ollut 1600-luvulla liian vaivalloista. Torni on rakennettu observatorioksi ja toimii edelleen siinä tarkoituksessa.
 
 
 
 
 
Kuopuksen suosikit
 
 
 
 
 
Kööpenhaminan Hamleys lelukauppa taisi olla kuopuksen suosikki. Aika siisti työpaikka, siellä myyjät rullaluistelivat pitkin tavarataloa ja tekivät kepposia asiakkaille. Tunnelma oli muutenkin kovin lapsellinen :)
 
 
 
 Hamahelmiä kuin irtokarkkeja.
 
 
 
 Kööpenhamina on varmasti aivan ihana kaupunki kesällä, mutta kyllä joulumatkakin oli aivan huippu! Suosittelen lämpimästi. Sateeseen toki kannattaa varautua, mutta muuten ilmasto on hieman Suomen lämpimämpi talvella. Hintataso Suomen tasoa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti