sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Painonnoston ohjaajakoulutus Vierumäellä

Terveisiä Vierumäeltä!
 
Takana on intensiivinen viikonloppu painonnoston tekniikoiden parissa. Perjantaina aloitettiin opiskelu ensin luennolla sitten salilla kyykkyjä (varsinkin etukyykkyä) opetellen.
 
 
Lauantaina pureuduttiin ensin rinnallevetoon ja ylöstyöntöön ja iltapäivällä valakyykkyyn ja tempaukseen. Väleissä taas luennot aiheina mm. taitoharjoittelun perusteet sekä herkkyyskaudet.
 
Sunnuntaina käytiin ryhmätöitä salilla läpi, eli tehtiin täysipainoinen painonnostotreeni.  
 
Itse olen painonnostossa ihan rookie, mutta aika hyvin liikkeiden tekniikan sai haltuun viikonlopun aikana. Siis haltuun siten, että nyt voi aloittaa oikean harjoittelun turvallisesti.
 
 
Ostin Voimaharjoittelu-cd:n kurssilta.
Sisältää tosi hyvin tiedot parusliikkeistä kuvin ja videoin.
Tosi hyvä tuki omaan tekemiseen jatkossa.
 
Olin positiivisesti yllättynyt liikkuvuudesta, eli aika hyvin pääsen kyykkyyn selkä suorana ja pystyssä. Kehitettävää toki on liikkuvuudessa, mutta en ollut niin kankea kuin kuvittelin. Reisien voima vaan ei tahdo riittää esimerkiksi työnnössä kunnolliseen allemenoon ja aika pehmeeksi jää liikkeet. Mun eka kehityskohde on siis se, että kyykkyyn saa lisää voimaa. Etukyykyn treenaamisen lisäksi harjoittelen räjähtävyyttä ja otan liikeradat (rinnalleveto, työntö, tempaus) tutuksi kepin avulla ja pidän liikkuvuutta yllä valakyykyillä tangon kanssa ja liikkuvuusharjoitteilla.
 
Valakyykky:
 
Viikonloppu oli kaikkinensa tosi kiva. Paljon uutta asiaa, mutta porukassa rento meininki ja juuri sopivassa suhteessa teoriaa, käytäntöä ja vapaa-aikaa. Etukäteen vähän pelkäsin, että jos saan jo ekana päivänä reidet ihan tukkoon, niin mitä pystyy loppuajan tekemään. Hyvin oli suunniteltu käytännön osuudet niin, ettei iskenyt mitään hirveät DOMsit. Aika helposti saa nimittäin tempaustreenillä etureidet kipeeksi, ihan vaikka pelkällä kepilläkin tehdessä, jos kokemusta on vähän.
 
 Mies oli mukana Vierumäellä, joten vähän saatiin viettää yhteistäkin aikaa <3
Scandikin herkkuja käytiin maistelemassa perjantai-iltana.


Todistus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti