tiistai 1. lokakuuta 2013

Sunnuntain treenit

Tänä syksynä on startannut taas uusia kahvakuularyhmiä. Saukkolan ja Lohjansaaren ryhmissä kaikki treenaajat on mulle uusia, Hiiden opiston ja Sammatin ryhmissä on sekä uusia että vanhoja ja Lohjan ryhmässä on pääsääntöisesti ns. vanhoja :)

Treeniporukan kokemus vaikuttaa tietysti tosi paljon treenien kulkuun. Kaikkiin ryhmiin voi tulla uusia ihan milloin vaan, sitten vaan käydään uusien kanssa perustekniikoita läpi sillä aikaa kun muut tekevät jotain muuta.

Tykkään perustekniikoista ja niiden opetamisesta tosi paljon, hyvät tekniikat on aina kaiken a ja o. Kun perustekniikat on hallussa laajenee treenien kirjo tosi paljon. Voidaan siis tehdä tosi erilaisia harjoitteita. Nykyisin mun treeneissä tehdään myös muita kuin kahvakuula-juttuja noin niinkuin mausteena.

Ajattelin nyt kertoa esimerkinomaisesti viime sunnuntain Lohjan treeneistä. Siellä siis tosiaan kaikilla on jo perustekniikat yhdellä kuulalla hallussa.

Alkuun nivelten mobilisaatiota, eli pyöriteltiin nivelet läpi, samalla kun saadaan vähän lämpöä päälle liikeradat laajenevat.

Seuraavaksi lämmittelyheilautukset kohtalaisen kevyellä kuulalla, sitten jatkettiin heilauttamalla eri painoisia kuulia (kevyt, keski ja raskas vastus) minuutti / kuula.

Seuraavaksi pureuduttiin kahden kuulan työntöön. Sain inspiraation lauantain viestikisasta ja lisäksi Lohjan ryhmä on aika pieni ja kuulia paljon, joten kahden käden jututkin onnistuu. Jonkin verran ollaan aikaisemminkin tehty kahden käden juttuja, mutta osalle oli ihan uutta. Raskasta oli, mutta kivaa!

Treenin loppuun nappasin Jonnan blogista Crossfit tyylisen treenin. Tehtiin siis ekaksi maksimipunnerrukset (niin monta punnerrusta kuin pystyy), sitten oli vuorossa kahden minuutin kyykkääminen maksimitahdilla (pepun piti osua joka kerta paksulle patjalle) ja loppuun roikutiin niin pitkään kuin pystyttiin leuanvetotangossa.

Ihan loistosetti ja kroppa pääsi tosiaan töihin! Seuraavina päivinä reidet ovat olleet sen tuntuiset, että tuli kyykättyä :)

Lopuksi vielä palauttavat venyttelyt.

Joskus siis hinkataan tekniikkaa ihan urakalla ja toisinaan tehdään vaan ja hikoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti