torstai 31. heinäkuuta 2014

Lasten ja aikuisten loma

Vielä yksi toimistopäivä ja sitten alkaa kahden viikon loma. Ihanaa!

Olen miettinyt lomaa tosi paljon. Tietysti koska on ihanaa, että saadaan olla kotona ja nukkua pidempään ja rentoilla ja treenailla. Mutta olen myös miettinyt miten loman saisi sujumaan kivasti viiden lapsen kanssa. Niin, että sekä lapsilla että aikuisilla olisi kivaa ja jokainen saisi tehdä ainakin jotakin itselle kaikista mieluisinta, kompromisseja kun joka tapauksessa tällaisella porukalla joudutaan tekemään.

Huomasin Iiven blogissa jotenkin tosi pysäyttävän kuvan, joka vähän liippaa myös mun ajatuksia.Välillä näin isolla porukalla arki on aika... noh arkista. Joskus tuntuu, että me aikuiset ehditään vain ruokkia, pukea, suihkuttaa, ratkoa riitoja, miettiä mitä seuraavaksi syödään, siivota, korjata jälkiä ja olla kiireisiä.

Onneksi tuo porukka tulee kuitenkin tosi hyvin toimeen keskenään. Mun tytöt odottavat aina ihan innoissaan koska miehen lapset tulevat taas meille. Jokaisella noista lapsista on omat vahvuutensa porukassa; joku keksii parhaat leikit, joku sovittelee riitoja, vanhin toimii ylimpänä auktoriteettina ja pienin porukan hauskuuttajana.

Tuntuu, että sujuvan loman edellytys on suunnitelmallisuus. Mietitään valmiiksi retkikohteita, tehdään usean päivän ruuat valmiiksi, pidetään vuorokausirytmi kohtuullisen hyvänä mutta kuitenkin rentona. Osallistetaan kaikki myös kotihommien tekemiseen ettei aikuisten koko aika mene pelkkään siivoamiseen.

Kuulostaa aika paljon perusarjesta, mutta en mä toisaalta mitään ihmeellistä lomalta kaipaakaan. Sitä vaan, että saa olla noiden rakkaiden kanssa rauhassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti