tiistai 8. heinäkuuta 2014

Tulliniemen luontopolku Hangossa

Juhannusaaton iltana käytiin miehen kanssa kävelemässä Suomen eteläisimmässä kärjessä. Vaikka juhannuksesta onkin jo ehtinyt vierähtää tovi, niin laitanpa silti muutaman kuvan Tulliniemen luontopolusta.
 
 

 
Reitti on noin 7 km pitkä ja joiltakin osin haastavakin. Rattailla ei esimerkiksi pääse tätä reittiä kiertämään. Maasto oli ihanan vaihtelevaa. Jalan alla oli vuoroin hiekkaa, kiviä, pitkospuita, kalliota ja metsäpolkua. Tosi hauskaa vaihtelua!


Reitin varrella oli taas hyvät infotaulut, jotka kertoivat niin Tulliniemen luonnosta kuin historiastakin. Paikalla on ollut historiassa niin sotatukikohta kuin naisten työsiirtolakin.


Joutsenperhe.

 
Vähän tuulee! Niemen kärjessä olisi ollut pipo ihan tarpeen ainakin viileänä juhannusiltana.


Etelän mies :)
 
Kuvia olisi voinut olla enemmänkin, mutta kun itse jätin poikkeuksellisesti kuvausvehkeet autoon, niin miehen kuvilla on mentävä. Meillä meni reitin kiertämiseen melkein kaksi tuntia kun ihan rauhallisesti käveltiin ja ihasteltiin maisemia.
 
Suosittelen kyllä todella tätä luontopolkua. On kaikkein vaikuttavin meidän kiertämistä reiteistä. Meri vaan on niin erilainen kuin  järvimaisema, mihin olen ehkä enemmän tottunut.
 
Kiitos Tainalle reittivinkistä!

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä vinkistä! Ollaan sopivasti menossa ens viikolla Hankoon :)

  VastaaPoista
 2. Oi mahtavaa! Suosittelen! Kerro sitten mitä pidit.

  VastaaPoista
 3. Minä olen menossa viikoksi hankoon ja tämä reitti kiinnostaa, onko tuo 7 kilometriä yhteen suuntaan vai edestakainen matka? :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tuo oli koko matkan pituus. Kannattaa mennä, oli tosi kaunista! Jos on tuulinen tai viileä päivä niin riittävästi vaan vaatetta päälle!

  VastaaPoista