torstai 17. heinäkuuta 2014

Nuuksio ja hieman venähtänyt iltalenkki

Viime perjantain Nuuksion reissusta en olekaan vielä kirjoittanut. Tarkoitus oli käydä kävelemässä miehen kanssa reipas iltalenkki töiden jälkeen. Turunväylältä käännyimme siis Nuuksioon päin ja valitsimme reitin lähtöpaikaksi (tuntemattomasta syystä) Högbackan. Merkityille reiteille pääsee kyllä kätevämmin Haukkalammelta tai Kattilasta, mutta me lähdettiin jostakin syystä siis Högbackasta.Tarkoituksena oli kiertää Haukankierros joka on tuo kuvassa näkyvä sininen lenkki, pituudeltaan 3,7km. Jonkin verran matkaa tulisi lisää tuota ruskeaa reittiä pitkin Haukankierroksen aloituspisteeseen.

Niin lähdettiin matkaan. Ilma oli ihana, juuri sopivan lämmintä, mutta ei liian kuumaa. Mulla oli edellisestä jalkapuntista pakarat ja reidet vielä kipeenä, mutta meinasin että lenkistä tulee hyvä palauttava kävely...Olikin sitten aika mäkistä. Tuntui, että koko ajan kiivetään vaan ylöspäin, missäköhän vaiheessa tultiin alas?! Sitä ei huomannut ollenkaan.


Jossain vaiheessa jo mietittiin, että koska sitä kartalla näkyvää vettä oikein tulee näkyviin. Tosi kaunista oli kyllä metsässä ja vaihtelevia maisemia.

Lopulta ensimmäinen lampi tuli vastaan. Kaunista!

Jotenkin me tässä vaiheessa kuviteltiin olevamme Haukkalammella vaikka todellisuudessa oltiin Mustalammella. Tästä lähdettiin sitten määrätietoisesti jatkamaan matkaa. Vain vähän ihmeteltiin kun siniset reittimerkit olivat muuttuneet keltaisiksi.

Ajateltiin siis olevamme reitin puolessa välissä ja lähtevämme nyt kaartamaan takaisin autolle. Aika pitkään tarvottuamme pyysin miestä vilkaisemaan SportTrackeriä ja niinhän sitä oltiin siirrytty aina vaan kauemmas lähtöpisteestä :)  Olimme siis lähteneet Mustalammelta Korpinkierrokselle.

Olin ottanut parkkipaikalla iPadillä kuvan kartasta (tuo ylin kuva) just in case ja nyt mies pyysi saada nähdä kuvan. No, iPad oli tietysti autossa... :) Jotta oltaisiin ihan pihalla loppui miehen puhelimesta vielä virta paluumatkalla.


 
Onneksi oli mustikoita, joita napsin suuhun reitin varrelta. Ja onneksi oli myös yksi vesipullo mukana.

Palattiin sitten takaisin Mustalammelle ja siitä lähdettiin oikeaan suuntaan. Jollakin ihmeen konstilla onnistuttiin vielä kerran eksymään. Nähtiin kyltti Högbacka 1 km ja sitä lähdettiin seuraamaan, vaikka jokin kertoi mielessä, että nyt ei olla oikealla reitillä. Polku pieneni pienenemistään ja ehkä 20 min tarpomisen jälkeen vastaan tuli kyltti Högbacka 1,1km... Great! Siinä vaiheessa ei enää niin hirveästä naurattanut ja mieheltäkin pääsi pari ärräpäätä. Pikku iltalenkki oli siinä vaiheessa venynyt yli 10 kilometriin. Jotenkin koko loppumatka tuntui piinaavaan pitkältä, mutta saapuihan se parkkipaikka sieltä viimein.

Matkan pituus oli noin 12 km (tarkkaa lukemaa ei ole koska virta loppui puhelimesta) ja aikaa kului 3 h 20 min. Vielä myöhemmin kun katsottiin SportTrackerin karttaa niin jotenkin kummassa oltiin sössitty vielä loppumatkasta reitit.

Täytyy vielä loppuun sanoa, että Nuuksion reitit on tosi hyvin merkittyjä ja tarkempia karttojakin on hyvin saatavilla, eli ihan itse eksyiltiin :) Sinne siis todellakin kannattaa lähteä kävelemään ja retkeilemään. Mikäli parkkeeraa auton Haukkalammelle ei siitä ole pitkä matka lastenkaan kanssa ensimmäiselle laavulle ja makkaranpaistopaikalle.

Vaikkakin mies uhosi ettei enää ikinä lähde luontoon lenkille saatan vielä ylipuhua hänet ja lähteä lapsien kanssa Nuuksioon retkeilemään.

2 kommenttia:

  1. Hahahhaaaa, tuo voisi niiiiiiiin hyvin käydä minullekin :) Itse asiassa, viimeksi kun kävin kaverin kanssa ihan lyhyellä patikointiretkellä (8 km) onnistuimme eksymään, mutta me kyllä syytämme ihan puhtaasti huonoja kylttejä :D

    VastaaPoista
  2. Hih :) Mua ei niin haitannut toi eksyminen, kun olen oikein tunnettu siitä että harvoin kuljen suorinta tietä (vaikka tarkoitus olisikin). Otti ehkä enemmän mun insinöörimiehen tunnon päälle :)

    VastaaPoista