sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Luonnon voimia

Tässä viikonlopun kuulumisia nopeasti ja vähän kuvia.
 
Lauantaina lähdettiin miehen kanssa Karkalin luonnonpuisoon kävelemään. Ekaksi käytiin Torholan luolaa ihmettelemässä. Kyseessä on Suomen suurin kalkkikiviluola.
 

Tuolla se on.
 
 Hui, pelottavaa!
 
Karkalintien varresta on hyvät ohjeet luolalle ja tien varresta on lyhyt matka itse kohteeseen. Siinä hetki ihmeteltiin, että missä se luola on, mutta siinähän se oli ihan vieressä.
 
Musta se oli aika pelottavaa. Koko ajan pelkäisn, että joku verenhimoinen lepakko ampuu luolan pimeydestä mun kimppuun. Luolaan laskeutuminenkin oli vähän hankalaa ja minä nössönä jäin puoliväliin, kun mies kävi ihan pohjalla asti. Parempi taskulamppu olisi pitänyt ehdottomasti olla mukana! Pelkän kännykän lamppu ei oikein riittänyt. Mutta onneksi oli ihan mielettömän ihana aurinkoinen päivä, joten luonnonvaloakin oli tarjolla.

Miten niin marraskuun puoliväli!? 
 
Luolan ympäristössä kulki noin kilometrin mittainen lenkki. Se kierrettiin ja sitten hurautettiin autolla tie loppuun ja itse luontopolulle. Kuuden kilomertin lenkki oli tosi kiva, mitä nyt paikoin sai varoa askeliaan, kallio tai pitkospuut peitettynä märillä lehdillä on aika liukas yhdistelmä.

  Lähteen luona kohdataan.
 
Ja maistellaan lähdevettä. 
Ennen vanhaan läheisen torpan väki kävi tästä lähteestä vetensä. 

Niemennokassa lenkin puoliväli. Tässä vaiheessa tajuttiin, että jos meinataan ehtiä hakemaan tytär balettitunnilta niin saadaan tiivistää tahtia. Loppumatka vedettinkin niin nopeesti kun jaloista lähti :)
 
Oli tosi mukava lenkki. Mua jaksaa aina vaan ihmetyttää miten paljon olen alkanut tykkäämään näistä meidän luontoretkistä. Tällä kertaa tuli ihan kunnon hiki tuon loppuspurtin ansiosta.
 
Loppu lauantai vaan rötväiltiin ihan suunnitellusti. Katsottiin telkkaa ja herkuteltiin ja mä sain uusimmat ProBody ja FitBody lehdet luettua. Taas tuli pari kokeilemisen arvoista juttua muistiin noista lehdistä.

Sunnuntain sähkökatkostunnelmaa.
 
Sunnuntaina sää olikin muuttunut aivan toisenlaiseksi. Onneksi tehtiin ulkoilut lauantaina. Tuuli oli tosi kova ja oltiin päivällä jonkin aikaa ilman sähköjäkin.
 
Illalla oli vielä kahvakuulatreenien veto. Tehtiin korttipakkatreeni ensin ja sitten vähän lapatukiharjoituksia ja päälläseisontaa.
 
Treenien jälkeen katsoinTanssii tähtien kanssa finaali. Voi, mitähän mä jatkossa teen sunnuntai-iltaisin kuin toi loppui. Ihanat Rakel ja Jani voitti ihan ansaitusti.
 
Nyt nukkumaan ja virtaa keräämään tulevaan viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti