torstai 14. marraskuuta 2013

Merjan päivä

Joissakin blogeissa on ollut viime aikoina bloggaajan päivä aiheisia kirjoituksia, joissa pääsee kurkkaamaan blogin pitäjän päivään aamusta iltaan. Niinpä mäkin ajattelin kirjailla yhden päivän tapahtumia tänne. Tällaista kirjoitusta ei olekaan tainnut vielä olla.

Mulla oli herätys poikkeuksellisen aikaisin tänä aamuna. Kello soi jo viideltä ja heti pomppasin ylös vaikka normaalisti tykkään torkuttaa, vähän liikaakin.

Mä nukun yleensä aika hyvin ja varsinkin nukahdan illalla salaman nopeasti. No nyt kun oli aikainen herätys niin ei meinannut illalla tulla uni millään! Kävin vielä myöhään kurkkaamassa sähköpostiin onko tullut ilmoittautujia harjoitusasiakkaiksi ja siellähän olikin tosi monta kiinnostunutta. Sitten pyörin sängyssä miettien vaan tuota harjoitusasiakkuutta ja miten järkkäisin hommat niin, että pystyisin ottamaan useamman asiakkaan. Haluan tehdä asiat tosi laadukkaasti ja olen realistisesti ajatellut kuika paljon aikaa pitää varata suunnitteluun ja treenitapaamisiin. Täytyy sanoa, että olen niin innoissani! Tästä tulee ihan huippua!


No mutta puoli kuusi istuin autoon ja oli pimeetä! Matkalla oli aikaa hyvin mietiskellä tulevia asiakkaita ja vähän jo palaset loksahteli kohdilleeen.


 

Olin sopinut ystäväni Annan kanssa treenitreffit Tapiolan uimahallin salille. Pienen "navigoinnin" jälkeen löysin perille ja kamat kaappiin ja menoksi. Tein Annalle jokin aika sitten kuntosaliohjelman, jota hän on tunnollisesti tehnyt ja nyt vähän hommailtiin muuta.

Ekaksi tehtiin keppijumppana painonnostoliikkeitä ja sitten työntöä voimatangolla. Tosi hyvä alkulämppä ja kropan herättely. Sitten tsekattiin Annan leuanvetoa, jossa oli jo tapahtunut muutosta tämän seitsemän viikon aikana! Annoin muutaman uuden vinkin eksentristen leukojen tekemiseen, että saa treeniin vähän vaihtelua. Leuanvetoa kannattaa siis treenailla vaikka siten, että hyppää ensin tangolle ja tulee mahdollisimman hitaasti, liikettä vastustaen alas. Alastuloakin voi muutella ja tulla vaikkapa vaiheittain alas, eli ensin laskea yläasennossa viiteen, laskea kädet 45 asteen kulmaan ja laskea siinä viiteen ja laskea vielä hieman alaspäin ja taas lasku viiteen.

Anna veivaamassa takareisiä.

Lopuksi haluttiin tehdä vielä alakroppaan pieni shokkihoito. Annan ohjelma on voima-painotteinen, joten toistojen määrä on aika pieni ja palautukset kohtalaisen pitkät. Nyt tehtiin kolme liikettä alakropalle putkeen ja vähän enemmän toistoja. Ekaksi askelkyykkykävely (30 askelta yhteensä), sitten takakyykky (15 toistoa) ja polven koukistus laitteessa takareidelle (10 toistoa). Siitä olisi sitten voinut pienen tauon jälkeen tehdä vielä toisen ja kolmannen kierroksen, mutta meidän aika alkoi olla lopuillaan, joten suunnattiin pukkariin.

Salilta lähtiessä oli jo ihan valoisaa.
 

Anna lähti kotiin ja minä suihkun kautta töihin. Matkalla mies soitti, että työkone on jäänyt kotiin. Voi perhana! No ei voi mitään, pitää kinuta toimistolla lainakone käyttöön.

Töissä koitan minimoida istumisen haitat ja nousen tuolista ylös vähintään puolen tunnin välein. Koitan tehdä kaikki mahdolliset työtehtävät seisten. Valitettavasti meillä ei ole korotettavia sähköpöytiä toimistolla. Se olisi kyllä satsaus terveyteen.

Puolen päivän jälkeen oli jo ihan hirveä nälkä ja pakko lähteä sittariin ostamaan jotakin. En ottanut eväitä mukaan kun oli tuo aamutreeni, mutta töissä sitten toivoisi että olisi jotain valmista mukana.

Hätä-lounaana pakastekiinalainen.
 
Työpäivä kestää melkein viiteen ja sitten taas auton nokka kohti Lohjaa. Miehen kanssa on pikatreffit kirkkokentällä, kun hän tuo sinne ystävällisesti mun kotiin unohtuneet treenivaatteet. Ei viitsi aamuisia hikisiä vetää enää päälle uudestaan. Sitten suuntaan Routiolle vetämään Hiiden opiston kahvakuulatreenin.
 
Hei hei toimistotyyli ja kotoisammin treenivaatteet päälle.
 
Treenit menee taas tosi hyvin. Alkulämmittelyjen jälkeen tehdään rinnalleveto-, työntö- ja tempaussarjat keskittyen hengitykseen. Vähän uutta näkökulmaa kahvakuulan nostamiseen.
 
Sarjojen jälkeen rääkätään vielä vähän vatsalihaksia neljällä eri liikkeellä. Russian twist piirissä kirvoittaa porukassa hyvät naurut ja siihen onkin hyvä lopettaa työosuus. Sitten venyttelyt ja kotiin.
 
 
 
Äidin tekemää lasagnea iltapalaksi ja iltateet. Katsotaan netistä jakso Hell's Kitcheniä ja mä luen samalla rästissä olevia lehtiä. Päivä alkaa olla pulkassa.
 
 

Sellainen päivä oli tämä torstai. Ihan joka päivä ei ole näin paljon ohjelmaa, mutta kiva päivä kaikin puolin. Kaksi hyvää treeniä ja samalla hyvän ystävän näkeminen, ei voi kuin kiitollisena käydä nukkumaan.

Tulipa tästä megapostaus!

2 kommenttia:

  1. Kiitos, Merja, oot ihan mielettömän hyvä ja hieno ystävä ja pt:) Tuo lopun giant-sarja tuntuu muuten siellä missä pitääkin, vaikka olen valitellut etten saa pakaroihin mitään liikettä kunnolla osumaan. Ihanaa! Nyt samaiseen halliin aamu-uinnille. Keep on doing this lady - you're gooooood!

    Anna:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos <3 Itse olet upea supernainen! Joo kivasti sai tuntumaa jalkoihin. MIkähän olisi ollut olotila kolmen sarjan jälkeen...?

    VastaaPoista