sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kallis retkilöytö

 
Ollaan kyllä solahdettu kesäelämän viettoon niin nopeesti ja helposti! Mähän olen talvella niin surkea ulkoilija, etten viitsisi nokaani ulos näyttää ellei ole ihan pakko. Hiihtämis-innostus ei siis ole muhun tarttunut. Mutta kun kesä tulee voisin siirtää koko elämäni ulos.
 
Tänään oltiin lasten kanssa ulkoilemassa Inkoon Koparnäsissä. Perille löytää kun laittaa navigattoriin osoitteen Kopparnäsintie, Degerby.
 
 
Alue on aika iso ja eri puolilla on erilaista nähtävää. Me ajeltiin ensin Sandfjärdenin parkkipaikalle ja heti parkkipaikan läheisyydessä on ensimmäinen uimaranta. Me lähdettiin kuitenkin vähän kävelemään polkua pitkin ja vähän matkan päässä oli isompi, aivan ihana hiekkaranta.
 
Joutsen pariskunta uiskenteli rantakallion suojassa ja koehenkilöiden mielestä vesi oli meressä lämpimämpää kuin Lohjanjärvessä. 
 
 
 
Uinnin ja patikoinnin jälkeen ajettiin vielä autolla Rävbergetiin. Siellä oli aivan upea näköalapaikka!
 
 
Maisemat oli mahtavat. Näköalapaikkoja olisi ollut useampiakin. Me käytiin vaan tällä yhdellä. Tänne täytyy päästä yksin tai aikuisporukassa patikoimaan enemmän. Kartan mukaan rannan viertä kulkee noin neljän kilometrin reitti Östervikin parkkipaikalta Ålandsbergetin näköalapaikalla. Sr pitää käydä patikoimassa päästä päähän tänä kesänä! Lasten kanssa kun reissua ei voinut ottaa kuntoilun kannalta.
 
Koko alue oli tosi siisti ja usealla paikalla oli keittokatoksia ja nuotiopaikkoja, joten ihan kunnon eväsretkipäivä onnistuu myös.
 

Lähtiessä nähtiin tämä. Hitsi, onkohan se pakurikääpä? Ainakin näyttää siltä. Ei sattunut kirves mukaan joten kääpä sai jäädä paikoilleen. Tosta olisi tullut monta kupillista teetä! Pakuritee on niin kallista, että toihan on melkein kultakimpale :)

2 kommenttia:

  1. Et saa ottaa ilman maanomistajan lupaa.

    VastaaPoista
  2. No joo, ehkä mä en muutenkaan olis sitä lähtenyt sahailemaan :)

    VastaaPoista