sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Uusi, onnellinen hyvinvointivalmentaja

Viikonloppuna alkoi mun Personal Trainer-koulutusputki Trainer4You:lla. Ensimmäinen osa, Hyvinvointivalmentaja, oli mulle osin kertausta, koska olen käynyt vuosia sitten tuon koulutuksen. Tässä koulutuksessa käytiin läpi nimensä mukaisesti hyvinvoinnin eri osa-alueita. T4Y:n mukaan tältä kurssilta saa eväät oman hyvinvoinnin parantamiseen sekä perusteet ohjaajan ammattiin tähtäävälle opiskelijalle.

Viikonloppu oli tosi antoisa! Vahvisti vaan mun tunnetta, että juuri tätä mä haluan tehdä.

Ensimmäisenä päivänä tutustuttiin kouluttajiin sekä kanssa opiskelijoihin. Suurin osa meidän porukasta oli ilmoittautunut jo koko PT-putkeen, mutta osa oli kanssamme vain tämän jakson ajan. Ekan päivän aiheita olivat myös:
  • fyysisen hyvinvoinnin osatekijät (liikunta, lepo, ravitsemus) 
  • fyysisen harjoittelun perusteet,
  • mistä hyvä kunto koostuu,
  • lihaskuntoharjoittelu,
  • anatomia.
Toisena päivänä oli vuorossa:
  • liikkuvuus teoriassa ja käytännössä sekä anatomian kertaus,
  • kestävyys ja sykeohjattu harjoittelu teoriassa ja käytännössä,
  • ravitsemus.
Anatomia-osuudessa käytiin tärkeimmät lihasryhmät läpi ja sekä ekan päivän lihaskuntoharjoituksessa Gymstickillä että tokan päivän liikkuvuustreenissä harjoitteet linkitettiin oivasti anatomiaan. Ensin katsottiin paperilta miten tietty lihas toimii ja sen jälkeen käytännön harjoittelussa sama juttu.

Tosi mielenkiintoinen viikonloppu takana ja opiskelijaporukka vaikuttaa tosi osaavalta ja taustoiltaan tosi erilaisilta. Seuraava lähijakso on elokuussa jolloin on ensimmäinen osa kuntosalivalmentaja-opintoja. Tuskin maltan odottaa!

Lisäpisteet pitää antaa meidän tämän jakson opettajalle Sannille, asiantunteva ja innostava opettaja!


Saatiin tosi hyvät materiaalit ja todistuskin :)
 
 
Juuri tällä hetkellä tuntuu, että kun jotain uutta alkaa niin jotain muuta väkisinkin päättyy. Niin kai se elämässä menee. Vaikka olen aikaisemmin ajatellut, että voin tehdä kaikkea samaan aikaan, niin nyt on tullut sellainen rauha, että haluan keskittyä tiettyihin asioihin mun elämässä ja vaikka se tarkoittaa, että jotain on rajattava ulkopuolelle, niin ei se haittaa. Tää uusi on nyt niin mielenkiintoista ja innostavaa, että en sure jostakin luopumisesta. Varsinkaan, jos se ei ole enää vähään aikaan tuottanut kovinkaan paljon iloa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti