torstai 13. kesäkuuta 2013

Mankku

Eilen olin työreissulla Hämeenlinnassa ja iltapäivällä kotimatkalla väsytti ihan hirveesti. Onneksi oli juuri tullut uudet treenit valkulta ja oli oikea hinku päästä kokeilemaan uusia juttuja. Voitin siis sohvan houkutuksen ja heti kotiin tultua treenit pystyyn.

Tekniikkatreeni oli kyseessä ja tämä:

Mankku
 
 
En ole käyttänyt mankkua yhtä epäonnista kokeilua lukuun ottamatta. Silloin ajattelin, että eikun mankku kahvaan ja nostelemaan, mutta ei se ihan niin mene. Silloin puristin kahvaa liikaa ja tekniikka oli muutenkin huonommalla tolalla. Mankkuhan teki vain pahaa, nahat oli kädestä rullalla ja treeni piti lopettaa kesken. Nyt olin paremmin valmistautunut.
 
Mun tempauspainot on tällä hetkellä yleensä 10kg ja 12kg. Mankkukokeilut aloitin kuitenkin kasilla. Se on sen verran kevyt, että sormilukko onnistuu ja muutenkin kevyt ote. Olen lukenut Outin blogista useaan kertaan Kirsi Suomelan kirjoituksen tempauksesta. Kirsihän on Suomen tempauskuningatar ja tosi hyvä kirjoitus. Jos tempaus on jo jollain tasolla tuttu niin kannattaa lukea!
 
Tekniikkatreenin aiheena oli tempauksen tekniikka muutenkin, painonsiirto, missä vaiheessa veto alhaalta lähtee sekä yläasento. Mulla myös liikkeen pienentäminen. Olen aikaisemmin kumartanut aika syvään kun kuula on alhaalla ja nyt pyrin pitämään asennon enemmän pystyssä ja yläselän suorana.
 
Tein B-tempausta (Black Snatch), jossa jokaisen tempauksen väliin tehdään heilautus. Se auttaa hahmottamaan missä kohtaa veto lähtee. Ekat kaksi minuuttia ajattelin, että en tajua mankun käytöstä mitään, mutta sitten tuli ahaa-elämys ja lähti kulkemaan. Piti tehdä 6 min, mutta kävi niin poikkeuksellisesti, että luulin tehneeni ekalla kädellä kolme minsaa, mutta olikin mennyt jo neljä! Tein sitten toisellakin kädellä neljä, eli 8 minuutin setti. Oli niin innostuntut ja hyvä fiilis ton jälkeen. ihan huippua!
 
Sitten pesin mankut pois ja tein toisen setin perustempausta kympillä. Siinä kestikin hetken, kunnes sain ekan setin opit käyttöön, mutta kaikkinensa ihan huipputreeni. Ei kovin kuormittava, mutta opettava. Me like!
 
Treenin jälkeen vielä innoissani siivosin pari tuntia. Kyllä sen jälkeen kelpasi lueskella kirjaa ja rentoutua!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti