torstai 20. kesäkuuta 2013

Taistelu väsymystä ja jumitusta vastaan

Viime aikoina on väsyttänyt. Olotilan ero esimerkiksi talveen on tosi suuri. Talvella pomppasin viideltä aamulla sängystä, että ehdin puntille ennen töihin menoa, nyt tuntuu että seitsemältä herääminen on katastrofaalisen vaikeeta.
 
Työt ja treenit saan hoidettua, mutta muuten olo on flegmaattinen. Ärsyttää, kun kotona ei ole yhtään virtaa mihinkään. Ruuanlaitto esimerkiksi on ollut ihan minimaalista. Olen elänyt pelkillä pakaste-kiinalaisilla aterioilla.
 
Kehonkoostumuskin on jumittanut ja rasvan määrä jopa nousussa. Vatsa pömpöttää ja harmittaa. Onneksi tähän tulee nyt tämä juhannusvapaa niin ehtii vähän miettiä mitä pitäisi muuttaa, että olo olisi pirteämpi ja että toi vatsamöllykkä pienenisi. Paino siis ei ole noussut, pikemminkin päinvastoin.
 
Sain ohjeen pitää kunnon lepotauon liikunnasta. Mahdollisesti on joku ylirasitustila päällä. Pää vaan haraa vastaan, kun liikunnat kuitenkin on mennyt ihan hyvin, kahvakuulassa jopa tosi hyvän tuntuista menoa. Tuntuu, että jos mä himmaan siinä ainoassa asiassa johon virtaa tuntuu riittävän, niin sittenhän mä ihan täysin flegmatisoidun. Ja kohta ei ole jäljellä enää kuin luuranko ja läski, kaikki lihakset surkastuu.
 
Jotenkin kuitenkin pitäisi saada elämä balanssiin. Lepoa ylirasitukseen ja ruokavalio kuntoon. Lepo onkin mielenkiintoinen juttu. "Se joka makaa eniten lepää vähiten" lukee PT-opintojen ekassa oppikirjassa (Kuntoilijan opas). Viikon sohvalla makaaminen tuskin tähän olotilaan auttaa.
 
Joitain ajatuksia jo on ja koitan saada ne juhannuksen aikana käytäntöön.
 
1. Proteiinipitoinen aamupala, hiilari sieltä pois. Nyt olen syönyt aamuisin kaurapuuron raejuustolla ja marjoilla / mehukeitolla. Uusi aamupala näyttää tältä:
 
 
Mustikoita, raejuustoa ja pähkinöitä. Hyvää oli!
 
2. Yksinkertaista perusruokaa mahdollisimman paljon itse tehtynä. Ei pitäisi tuottaa vaikeuksia, mun ruuat on aina olleet yksinkertaisia (koska en osaa monimutkaisia tehdä). Jauhelihaa, kalaa tai broileria ja kasviksia.
 
3. Paljon kasviksia. Joka aterialla.
 
4. Kahvakuulatreeni joka toinen päivä (vielä en ole valmis tästä luopumaan). Välipäivinä lepoa, kehonhuoltoa, sauvakävelyä, puuhastelua.
 
5. Lepoa mukavien, iloa tuottavien asioiden parissa. Kirjoja, leffoja, lasten kanssa retkeilyä, ystävien tapaamista jne.
 
Siinä mun hyvinvointiresepti taisi tullakin jo aika valmiina. Pari viikkoa näin ja jos ei ala olo kohentumaan, niin sitten järeemmät keinot käyttöön.
 
Viimeisenä kohtana voi hyvin olla myös kotimaisten marjojen ahmiminen. Joka kesä ollaan pistetty aikamoinen summa mansikoihin ja herneisiin. Mutta kun ne vaan on niin hyviä!
 
Tällaista punaista kultaa löytyy meidän takapihan kalliolta. Voihan NAM!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti