perjantai 7. kesäkuuta 2013

Sauvakävelyn abc

Kuin tilauksesta oli uudessa Kunto ja Terveys-lehdessä (3/2013) sauvakävelyopas. Mun sauvominen on tuntunut vähän töksähtelevältä niin nyt tuli sekin asia korjattua.

Tärkeimmät pointit mulle lenkkeilyssä sauvojen kanssa on:

- sauvat osoittavat viistosti taaksepäin
- sauvan kärki ei tule vartalolinjan eteen, vaan osuu maahan vastakkaisen jalan kantapään takana
- käsi ojentuu takana kokonaan, ojentaja töihin! Kämmenen voi avata takana tehostamaan liikettä.

Tietysti tärkeää on myös, että sauvat ovat oikean pituiset (0,7 x sauvojan pituus), hartiat rentoina ja myös rento ote sauvasta.

Mulla oli aikaisemmin sauvat liian pystyssä ja tökin sauvalla kengän eteen. Mun sauvoista puuttuu sellaiset kumitupit, jotka helpottaisi asfaltilla sauvomista, nyt väkisinkin vähän lipsuu.

Hiekkatiellä on paras sauvoa, jos niitä kumituppeja ei ole, joten tänäänkin suuntasin iltalenkille rantaan. Ehkä noin tsiljoona verenhimoista itikkaa sai mut kuitenkin aika pian palaamaan väljemmille alueille.Yhden kuvan oton ajaksi pystyi pysähtymään
 ja sen jälkeen saikin syljeskellä itikoita suusta ulos.
Melkoinen parvi ympäröi mut kun hetkeksi pysähtyi.
 
Lenkin jälkeen hyvässä lämmössä tein vielä kehonhuoltoa putkirullauksen ja keppijumpan muodossa. Mun putkirullat on mallia Starkki, eli vessan viemäriputkea, josta on sahattu ylimääräiset ulokkeet pois. Halpaa ja toimivaa. Jos haluaa vähän pehmeämmän tuntuman voi rullan päällystää vaikka pyyhkeellä. Tosin kun rullailuun tottuu, ei se tunnu enää niin kipeältä tuolla kovallakaan rullalla.
 
Rullailin siis jalkoja, pakaroita ja vähän selkää. Koitan rullailla mahdollisuuksien mukaan lihasta eri kulmista. Esimerkiksi pohkeita rullailen jalkaterät sisään-, ylös- ja ulospäin.

 
Tässä menossa pohkeet, jalkaterät sisäänpäin.

 
Useimmat lihakset rullaan molemmat jalat kerrallaan, mutta esim. takareiteen en saa enää kunnon tuntumaa, jos molemmat jalat on yhtä aikaa rullalla. Silloin nostan toisen jalan toisen päälle, jolloin painoa rullattavalle lihakselle tulee enemmän ja tietysti myös tuntuu enemmän.
 
Rullailun jälkeen vielä lonkankoukistajan dynaamisia venytyksiä ja kepillä olkapäitä ja selän kiertoja. Lopuksi niskan mobbailut. Melkoinen napse kuului niskasta kun sitä kiertelin joka suuntaan.


 
Loppuun vielä kukkaterveiset Tallinnasta.
Ehdittiin siellä käydä yöpymässä viime yö.
Käsittämätöntä miten eri hinnoissa leikkokukat siellä on!
 
Nyt unille... Zzzzzz...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti