torstai 18. heinäkuuta 2013

Kahvakuulaohjaajakoulutukseen Vierumäelle!

Täällä on kova pakkaaminen käynnissä. Huomisen työpäivän jälkeen suuntaan suoraan Vierumäelle Suomen painonnostoliiton kahvakuulaohjaajakoulutukseen. Koulutus on ensimmäinen laatuaan ja tällaista menoa on luvassa:

Kurssin tavoitteena on ymmärtää perusnostojen (työntö, tempaus ja rinnalleveto) rakenne siten, että osaat suorittaa liikkeet turvallisesti ja opettaa ne oppilaillesi niin, että niitä voidaan käyttää ryhmäliikunnassa ja myös omaehtoinen harjoittelu on mahdollista. Tekniikoista käydään läpi siis “rautalankamalli” yhdellä kuulalla.

Kahvakuula on erittäin suosittu harjoitusväline, mutta se on myös paino, eikä painoja kannata käsitellä miten sattuu. Kurssin opetus on suunniteltu kilpaurheilulajin näkökulmasta, mutta samoin on tilanne vaikkapa judon, karaten, nyrkkeilyn ja vastaavien tekniikkalajien opetuksessa: valtaosa harrastajista ei milloinkaan kilpaile, mutta kukaan ei silti kyseenalaista tekniikkaharjoittelun tarpeellisuutta. Heitto tai potku on turvallisinta ja hyödyllisintä suorittaa tietyllä tavalla ja samoin on nostojen kanssa.

Odotan kyllä ihan huippuviikonloppua! Kurssin jälkeen sunnuntaina ajelen suoraan mökille, joten viikon kamppeet pitää pakata. Ihan hirvee määrä treenivaatetta pitää ottaa mukaan kun vaatteiden pesumahdollisuutta ei reissussa ole.

Panostus ruuan laittoon on ollut taas viime aikoina sellaista, että iltapäivällä töissä eväänä oli pelkkää raakaa rahkaa. Onneksi jostain kaapin kätköistä löytyi vähän pähkinäsekoitusta ja pari palaa suklaata. Ei kun rahkan sekaan ja ääntä kohti.

Kyllähän se vähän oudolta maistui, mutta nälkä lähti..
 
Töiden jälkeen kotona pikainen työntötreeni ja sitten nämä pakkailu ja muut hommat. Onneksi sain tytöt jo aamulla matkaan, joten ei tarvitse huomisaamuna hoitaa kuin itseni kamppeineni matkaan.
 
Yksi työpäivä siis jäljellä ja sitten LOMA!

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti