maanantai 22. heinäkuuta 2013

Vierumäen viimeiset ja loman aloitus


Pienessä kiireessä tuli kirjoitettua tuo edellinen teksti ainakin kirjoitusvirheiden määrästä päätellen J Korjailen virheet jahka joudan. Näin lomalla ei jaksa niin kiirehtiä.

Loma on siis alkanut! Tällä hetkellä ollaan jo Pohjois-Karjalassa mökkeilemässä ja ystäviä tapaamassa, mutta palataan hetkeksi vielä ohjaajakoulutuksen viimeisiin päiviin.

Lauantai jatkui tempaustreenin jälkeen taas luennolla harjoituksen vaikutuksista. Sitten oli käytännön harjoitus, jossa tehtiin mm. aikasarjoja. Neljän minuutin sarjat työntöä, tempausta ja rinnalleveto-työntöä tasaisella pacella (tahdilla).Lauantain viimeinen luento käsitteli ryhmänohjausta ja aloitettiin ryhmätyöt. Meidät jaettiin neljään porukkaan ja jokainen ryhmä suunnitteli noin tunnin pituisen treenin.

Lauantai-iltana meille oli varattu vielä tilaussauna uimahallista ja saunomisen jälkeen kokoonnuttiin Vierumäen Country Clubille hetkeksi jutustelemaan. Porukka tässä koulutuksessa oli niin mahtavaa, että kaikki keskustelut tunneilla, treeneissä ja tauoilla olivat tosi mielenkiintoisia ja antoisia. Se oli osaltaan ihan parasta antia koko koulutuksessa.

Sunnuntaina aamulla viimeisteltiin ryhmätyöt ja poimittiin jokaisesta ryhmästä jokin elementti muille esiteltäväksi. Meidän ryhmä sai esiteltäväksi alkulämmittely / mobbaus osuuden, joka olikin tosi hyvä. Ihan uusia mobbausliikkeitä tuli itsellekin käyttöön.

Sitten siirryttiin treenaamaan ja jokainen ryhmä sai ohjata oman osuutensa. Meidän mobbaosuus oli tietysti tosi hyvä, sen jälkeen yksi ryhmä ohjasi ansiokkaasti heilautuksen ja rinnallevedon tekniikan.

Sitten oli tempausharjoitus, jonka tulen varmasti omalle Lohjan ryhmällekin tekemään. Treeni kesti 12 minuuttia ja laskettiin toistoja. Ekat minuutit / käsi tehtiin 10 pacella, kun aikaa jäi minuutista käyttämättä loppuaika piti juosta tai hyppiä, seuraavat minuutit 12 pacella ja loppuaika aktiivista palauttelua aina 20 paceen saakka. Ihan huippu harjoitus! Tempauksena tehtynä ei ehkä ihan aloittelijoille, mutta kokemattomammat voi tehdä heilautusta tai korkeavetoa tempauksen sijaan.

Viimeinen ryhmä veti vielä loppuun nopean mutta tehokkaan käsirääkin. Pienillä käsipainoilla tehtiin neljä liikettä 20 sekuntia / käsi niin nopeella tahdilla kuin mahdollista. Liikkeinä nyrkkeily eteen, vipunostot sivulle, pystypunnerus vuorokäsin ja nyrkkeily kämmenet ylöspäin. Hyvän pumpin sai käsivarsiin lyhyessä ajassa.

Sitten pikasuihku, palaute ja loppukeskustelut ja kotimatkalle. Tai mun tapauksessa kohti mökkiä. Tosi hyvä viikonloppu takana ja jään kyllä kovasti odottamaan seuraavan tason koulutusta joka on luvassa ensi vuonna.

Mökkimatkalla pysähdyin vielä Kiteelle katsomaan superpesistä. Kipa voitti Alajärven jaksoin 9-0, 0-0. Olisi sieltä tietysti saanut puristaa yhden juoksun toisellekin jaksolle, että olisi tullut täydet kolme pistettä, mutta voitto se on kahdenkin pisteen voitto.

 

Mökillä sain tutustua Rusinaan. Eikö ole söpö polle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti