keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kesäreissuja

Nyt tulee paljon kuvia meidän kesäreissuilta. Kotimatkalla mökiltä pysähdyttiin Mikkelissä Tertin kartanossa. Olen saanut yliannostuksen abc-asemilla pysähtymisestä, vaikkakin lasten kanssa niistä toki saa kaiken yhden katon alta. Tertin kartano oli ihana, monipuolinen paikka.


Kesällä on lupa laiskotella ?


Koirabaari
 
 
Tuliaisia. Pakuritee on huippuhyvää!

 
Melkoinen kasvimaa

 
Kahvipaikka
 
Mökkireissun jälkeen on harrastettu lähiseutumatkailua. Välillä sitä unohtaa miten upeita paikkoja ihan kodin lähelläkin on. Ensimmäisenä päiväretkikohteena oli Tammisaari, jonka kesätunnelma on ainutlaatuinen. Ihana ranta, hyvät kahvilat ja ravintolat, iso lasten puisto ja tunnelmalliset puutalokorttelit. Me like!
 Historiaa...
 
 
Tammisaaren lisäksi käytiin Raaseporin linnanrauniolla. Linnan portaiden kapuaminen kävi kyllä ihan treenistä, jos jotain sporttinäkökulmaa haluaa etsiä :)
Käytiin iltakahvilla Fagervikissä ja tutustumassa vanhan rautaruukin alueeseen.

 
Idyllinen kahvipaikka.
 Näin mukavissa merkeissä on loman toinen viikko alkanut. Maanantaina käytiin lisäksi Heurekassa tutustumassa Body Worlds näyttelyyn.

Heurekan sivuilla näyttelystä kerrotaan näin:

"Ainutlaatuinen näyttely ihmisen anatomiasta, fysiologiasta ja terveydestä on aiemmin ollut esillä 70 kaupungissa ympäri maailman ja sen on nähnyt jo yli 35 miljoonaa ihmistä. Nyt Body Worlds vierailee Suomessa ensimmäistä kertaa.

Body Worlds on saksalaisen tohtori Gunther von Hagensin luoma näyttelykokonaisuus, jossa aidot plastinoidut ihmisruumiit ja elimet mahdollistavat ainutlaatuisen tavan tutustua ihmisen anatomiaan. Von Hagensin keksimässä plastinointimenetelmässä ruumiin nesteet ja rasvat korvataan nestemäisillä muoveilla, jolloin näytteitä voidaan säilöä lääketieteen opetusta varten. Body Worlds -näyttelyssä ihmiskeho on esitelty myös taiteen ja muotojen näkökulmasta."

Oli todella mielenkiintoista! Tykkäsin erityisesti siitä, että tieteellinen ote oli yhdistetty ihmisen henkiseen puoleen tosi kivasti. Kehon anatomian lomassa oli mietelauseita, jotka linkittivät henkisen ja fyysisen kokonaisuuden yhteen. Tykkään siitä, että ihminen kuvataan kokonaisuutena jossa fyysiset asiat vaikuttavat henkisiin ja toisin päin.

Näyttelyyn voit tutustua myös täällä. Kuvaaminen oli näyttelyssä kielletty, joten kuvia voi käydä katselemassa näyttelyn nettisivuilla.

Kierreltiin Heurekassa muutenkin. En muistakaan milloin olisin viimeksi käynyt siellä. Lapset olivat ihan innoissaan perusnäyttelyistä ja planetaarion Se on solu-elokuvasta. Käytiin testaamassa maanjäristyshuonetta, koottiin kuutio paloista, painettiin rahat omasta kuvasta ja tutkittiin Heureka-klassikoiden ihmeellistä maailmaa. Meillä oli aikaa vain kolme tuntia ja tuntuu, että pidempäänkin olisi voinut olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti