maanantai 8. heinäkuuta 2013

Persettä ja puuroa

Ihana ja vauhdikas viikonloppu takana. Vielä pari viikkoa töitä ja sitten olisi loma. Tosi poikkeuksellista, että en ole etukäteen suunnitellut lomalle juurikaan mitään ohjelmaa. Kahvakuulaohjaaja-koulutus mulla on heti loman alkuun Vierumäellä ja sitten lähden Itä-Suomeen mökille ja ystäviä tapaamaan, mutta muuten ei ole mitään ennalta sovittua. Olen yleensä ollut aika kova suunnittelemaan ja aikatauluttamaan lomia, mutta nyt ajattelin ottaa rennosti. Tehdään mitä huvittaa.
 
Mulla oli viikonloppuna hyvä ystävä Lahdesta käymässä ja oltiin hieman myös viihteellä, mutta lauantai alkoi treenillä. Oli vähän nihkee tempaustreeni, ei kulkenut kovin hyvin, mutta tulipa tehtyä kuitenkin. Se oli kivaa, että valkulta tuli hyvää palautetta mun tekniikkavideoista, eli suunta on oikea. Itsekin olen huomannut esim. työnnössä, että turha sählääminen on jäänyt. Aikaisemmin välillä tuli vahingossa hypättyä työnnössä, mutta nyt varpaat pysyy maassa ja muutenkin suunta on ylöspäin mahdollisimman taloudellisesti.
 
Lihastohtorin (joka oli luennoimassa Voimavalmennusseminaarissa taannoin) blogista luin, että joku oli Facebookissa määritellyt fitnessin näin: “Nykyään fitness tarkoittaa sitä, että sulla blogi missä on kuvia sun perseestä ja puurosta“. Vähän repesin, kun just oli tarkoitus laittaa tänne blogiin "päivän kunto" kuvia. No, en tiedä onko tää blogi kovin "fitness" ja eipä toi lihaskaan kovin kasva nyt kun kovaa punttitreeniä ei ole. Mutta kun vähän aikaa sitten oli niin kurja pallomaha fiilis ja nyt taas on paljon parempi olo (ruokavaliota vähän kiristin ja aloin nukkumaan enemmän) niin otinpa treenin jälkeen pari kuvaa.
 
 
 
Tukka hyvin...
 
 
Siinä se perse, puurosta ei tällä kertaa ole kuvia :)
 
Pullistelut ei vieläkään oikein lähde multa, mutta ehkä siellä ei vaan ole mitään pullisteltavaa, hih. No joo, tällä hetkellä olen tosi tyytyväinen treenien sujumiseen (vaikka lauantain treeni vähän köppö olikin) ja kuntoon yleensäkin. Kiva kun on mukavaa.
 
Sitten treenailujen jälkeen kurvasin hakemaan ystäväni Nummelasta ja siinä matkalla sain jo ekat asiakkaat PT urallani. Jee!
 
 

Ystävät laitettiin heti töihin ja kun ei ole puuro-kuvia niin torttu-kuvia on. Tässä ihana mansikka-passion kääretorttu tekeillä. Tehtiin myös turkinpippuri-keksejä (edellisenä päivänä lasten kanssa). Tosi helppoa, valmis pakaste-murotaikina pohja ja siihen vaan kaulitaan turkinpippurirouhetta. Torttu ja keksit löytyi Me-lehden resepteistä.


 
Sports Lady - blogista bongasin ohjeen lohta ja kapriksia kukkakaalipohjalla (alkuperäinen resepti KuntoPlussasta) ja sitä tehtiin ilman kapriksia. Oli herkkua. Pohjaan tuli siis vain kukkakaalimurskaa ja kananmunia (ja mausteita). Päälle sulate/tuorejuustoa, lohta, tilliä ja taatelia. Vähän niinkuin blinit, mutta täysin gluteiiniton. Vähän pelkäsin mitä tosta pohjasta tulee varsinkin kun mun kokkipeukalo on keskellä kämmentä, mutta hyvää se oli.

 
Nams!
 
Sitten lähdettiin Lohjalle Rantajameihin kuuntelemaan Apulantaa ja Popedaa. Hauskaa oli, mutta jotenkin on sellainen olo että ei mun kyllä tarvitsis juoda tota alkoholia ollenkaan. Harvoin tulee nykyisin juotua ja nytkin ihan yhtä kivaa olisi ollut selvinpäin. Ja ehkä kivempaakin, koska yöllä oli aikas kylmä kävellä kotiin, selvinpäin olisi päässyt hurauttamaan autolla kotimatkan. En muutenkaan halua muuttaa itseäni mihinkään suuntaan tolla alkoholilla ja ei huvita myöskään hukata yhtään päivää krapulassa oloon.
 
Mukava viikonloppu kuitenkin takana. Herkuttelujen jälkeen tekeekin taas mieli purra porkkanaa.

4 kommenttia:

  1. Wau mitä kuvia!!:) oot terveen treenatun näköinen.
    Hei, millaisia liikkeitä suosittelet polvivammaiselle kuulaajalle?Kaikki kyykyt taitaa olla (kivun rajoissa) pois pelistä? Mut sopiiko sun mielestä kuula kumminkin polvivaivoista kärsivälle? Eikös se kumminkin ole aika pehmwä laji nivelilöe..?

    VastaaPoista
  2. Kiitos :)

    Aina kannattaa tietysti konsultoida lääkäriä / fysioterapauttia noissa polviongelmissa, mutta kai se niin on että kaikkea voi tehdä jos ei vaan satu. Eli kyykytkin vaakatasoon on ihan ok jos ei satu. Aina tietysti huomio siellä polvissa, että varpaat ja polvet menee samaan suuntaan ja polvet pysyy paikallaan (ei siis liiku sivusuunnassa kyykätessä).

    Kannattaa kahvakuulan nostamista ainakin kokeilla, ensin kevyemmällä kuulalla tietysti. Kahvakuulan nostamisessa koko kropan lihakset ovat työssä, joten ei se ainakaan erityisen raskasta ole polville. Esimerkiksi heilautuksessa ja tempauksessa jalkojen liike on samantyylinen kuin hiihdettäessä (tasatyönnöllä :) ). Eli jos hiihto sopii sulle niin miksei kuulakin.

    Toivottavasti saat kahvakuulasta itsellesi sopivan lajin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitti vastauksesta. Olen ehdottomasti jo saanut kuulasta lajin itselleni! :)tiedustelin mielipidettä tuttavan plsta, jolla polvi leikattu. Hän veti tunnin kivun rajoissa, eikä ohjelmassa ollut kyykkäämisiä.
    Olen samoilla linjoilla, heilautusten "kyykky" ei tosiaan ole mikään kyykky, vaan muistuttaaa lähinnä hiihtoa. Tolltteen niiauksen pystyy tekeen lähes kuka vain. :)
    aurinkoista vknloppua!:)

    VastaaPoista
  4. Okei, hyvä homma :)

    Musta tuntuu että enemmän ongelmia saattaa olla henkilöillä joilla on yliliikkuvat nivelet. Esim. yläasennon lukituksen kanssa saattaa silloin olla normaalia enemmän töitä.

    Mutta hyvällä tekniikalla ja maltilla laji kyllä sopii lähes kaikille. Sitten taas malttamattomana kun haluaa hamuta liian isoja painoja liian pian niin sieltä ne loukkaantumiset ja vammat syntyy. Tästä on ihan omakohtaista kokemusta, enkä suosittele kokeilemaan :) Nyt pitää vaan kiiruhtaa hitaasti niin pysyy paikat kunnossa.

    VastaaPoista