sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Nostat joka päivä. Nosta oikein.

Toinen tiivis päivä takana Vierumäellä Voimavalmennusseminaarissa. Otsikon painava lause on Suomen Painonnostoliiton slogan ja tuolla teemalla vietetään koko viikonloppu.
 
Lauantain ohjelman avasi Kati Pasasen luento Tytöstä naiseksi, voimaharjoittelu lajitaitojen tukena. Luennossa pureuduttiin myös vammojen ehkäisyyn. Pasanen on liikuntafysiologian asiantuntija, tutkija, valmentaja ja fysioterapeutti. Hän on tehnyt väitöskirjansa liikuntavammojen ennaltaehkäisystä monipuolisen ja säännöllisen hermolihasjärjestelmän harjoittamisen kautta.
 
Toinen luento oli mulle tutuinta asiaa. Oma valmentajani Eveliina ja SPNL:n puheenjohtaja Kimmo Kuukasjärvi luennoivat ja demosivat kahvakuulan nostamisesta.
 
Kolmas luento oli lihastohtori Juha Hulmin Voiman ja lihasten kasvattajan ravinnon (teoreettiset) perusteet. Tosi mielenkiintoinen luento ja mukaansatempaava esiintyjä.
 
Lounastauon jälkeen vuoroon pääsi Optimal Performancen Joni Jaakkola aiheella Kokonaiskuvan hahmottaminen on kaiken A ja O. Olen myös OP:n valmennuksessa, joten tämäkin aihe oli tuttua.
 
Päivän viimeinen luento oli Jouni Viitasen vauhdikas Voimaharjoittelua kehonpainolla. Jouni näytti itse ja vapaaehtoisen avulla erilaisia liikkeitä kehonpainolla keskittyen alkulämmittelyyn. Tosi mielenkiintoista ja inspiroivaa!

 


 
Jännitys-rentoutus venytystä avustettuna.
 


Ja ostoksiakin tuli tehtyä ennen illan treenidemoja.
 
Illan treenidemot oli taas aivan loistavat! Päivän luennoijat pitivät myös treenit ja tehtiin tempausta tangolla, työntöä kahvakuulalla, kyykkyjä, erilaisia liikkeitä jumppapallolla ja kuminauhalla ja viimeisenä mun suosikki Jouni Viitasen kehonpainoharjoitukset. Olin niin onnellinen kun sain tehtyä kevyesti vatsalihasliikkeitä makuulta istumaan. Olen ollut surkea noissa tuettomissa vatsoissa aina, enkä ole niitä kyllä vuosiin tehnytkään. Nyt sujui niin loistavasti. Jouni neuvoi hyvin miten vatsalihakset sai aktivoitua ja kahvakuulan työntäminen on ilmeisesti ollut aika tehokasta vatsalihastreeniä :)
 
Vau mikä päivä! Illalla oli niin väsynyt mutta innstunut olo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti